radyobir
radyobir

"Kongre Anlaşmaya Yakın"

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, sosyal altyapı paketi konusunda Kongre'nin bir anlaşmaya yakın olduğunu söyledi.

25 Ekim 2021 09:46 | Kategori: ABD

Pelosi, Başkan Joe Biden’ın altyapı paketi ile ücretsiz üniversite eğitiminden sağlık sistemine kadar Amerikan toplumunun nerdeyse tamamını ilgilendiren yatırımları içeren sosyal altyapı paketinin gelecek hafta Kongre’de oylanmasını beklediğini söyledi.

Pelosi bu açıklamalarını CNN televizyonuna yaptı.

Demokratlar sosyal altyapı paketi konusunda bir süredir uzlaşmaya varamıyordu.

Söz konusu paketi Senato’da tek başlarına geçirmeye çalışan Demokratlar için her bir oyun önemi var. 100 üyeli Senato’da 50 Demokrat 50 Cumhuriyetçi bulunuyor.

Demokratlar, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’le oylamada eşitliği bozmayı umuyor.

Pelosi, ücretli aile izninin sosyal altyapı paketinde 4 hafta olmasının beklendiğini kaydetti.

Pelosi ayrıca Başkan Biden’ın iklimle ilgili hedeflerini karşılayacak bazı unsurların da pakette yer alacağını söyledi.

Başkan Joe Biden, sosyal altyapı paketiyle ilgili olarak Pazar günü Delaware’de Senatör Joe Manchin ve Çoğunluk Lideri Chuck Schumer’la bir araya geldi.

Yellen: "Amerika'nın seçenekleri var"

Bu arada Maliye Bakanı Jenet Yellen da paketle ilgili açıklamalarda bulundu.

CNN televizyonuna konuşan Yellen, sosyal altyapı paketine kaynak oluşturmak için Amerika’nın seçenekleri olduğunu belirtti.

Maliye Bakanı Yellen, ABD’nin enflasyonun kontrolunu kaybetmediğini ve enflasyon rakamlarının gelecek yılın ikinci yarısında normale dönmesini beklediğini söyledi.

Yellen, ‘‘Mevcut durum yüzünden gelecek yılın ilk kısmında da enflasyon yüksek seyredecek ancak gelecek yılın ikinci yarısında iyileşme bekliyorum’’ dedi.

ABD’de ve dünyanın geri kalanında Corona virüsü pandemisinin ardından talep artarken yaşanan tedarik darboğazı mağduriyete neden oluyor.

Yellen, ‘‘Pandemide ilerleme sağlarken bu tedarik darboğazının azalacağına inanıyorum. Koşullar iyileştikçe Amerikalılar işgücüne geri katılmaya başlayacak’’ diye konuştu.

Demokrat Arizona Senatörü Krysten Sinema’nın paket için şirket vergileriyle yıllık geliri 400 bin doların üzerinde olan Amerikalılar’a yönelik vergi artışına karşı olduğu mesajını vermişti.

Temsilciler Meclisi’nde yenilikçi kanadı temsil eden Demokratlar sosyal altyapı paketi Senato’dan onay almadan 1 trilyon dolarlık altyapı paketini oylamayı reddediyor.

İlk etapta 3,5 trilyon dolar olarak kamuoyuna sunulan sosyal altyapı paketi Amerikan medyasına göre Demokrat Parti içindeki itrazlar nedeniyle 2 trilyon dolara düşmüş durumda.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI