radyobir
radyobir

"Kötülüğün Döngüsü" yeniden

B.Britten'ın "The Turn of the Screw" (Kötülüğün Döngüsü) operası, Türkiye'de ilk kez İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde Aytaç Manizade'nin rejisi ile sahnelenmişti. 2013 yılında katıldığı Armel Opera Competition Festival'da 4 ödül ile Türkiye'yi Macaristan'da temsil eden eser, bir kez daha seyircisiyle buluşuyor.

29 Mayıs 2017 15:14 | Kategori: Kültür & Sanat

Eserde orkestra şefliğini Can OKAN üstleniyor. Eserin dekor tasarımı Efter TUNÇ, kostüm tasarımı Ayşegül ALEV, ışık tasarımı da Cem YILMAZER’e ait.

Konusu:   Genç bir mürebbiye iki çocuğa bakması için işe alınır ve görev yapacağı Bly Malikanesi’ne doğru yola çıkar. Eve geldikten kısa bir süre sonra yakın zamanda ölmüş olan eski uşak ve eski mürebbiyenin hayaletlerini gördüğüne inanmaya başlar. Çocukları hayaletlerden korumaya kararlı olan mürebbiye için hayaletlerin zaman geçtikçe bir saplantı haline gelmesi trajik sonuçlara yol açar.  

Eserde Anlatıcı / Peter Quint rolünü Ahmet BAYKARA, The Governess (Mürebbiye) rolünü Ayten TELEK, Miss Jessel rolünü Özgecan GENÇER, Mrs.Grose rolünü Elif T. TEKIŞIK, Miles rolünü Ali AYAZ, Flora rolünü Sevim ZERENAOĞLU üstleniyor. 


Temsil Tarihleri

02 Haziran 2017 Cuma  20.00 Kadıköy Bld. Süreyya Opera Sahnesi

03 Haziran 2017 Cumartesi  16.00 Kadıköy Bld. Süreyya Opera Sahnesi

06 Haziran 2017 Salı  20.00 Kadıköy Bld. Süreyya Opera Sahnesi

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI