radyobir
radyobir

"Kötülüğün Döngüsü" yeniden Süreyya Operası'nda

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin Sahnelediği "The Turn of the Screw" (Kötülüğün Döngüsü) Operası yeniden Süreyya Opera Sahnesi'nde.

03 Mayıs 2018 13:21 | Kategori: Kültür & Sanat

Dünya prömiyeri 1954 yılında Venedik'de yapılan , B.Britten'ın "The Turn of the Screw" (Kötülüğün Döngüsü) operası, İstanbul'da  bir kez daha Aytaç Manizade'nin rejisi ile sahnelenmeye hazırlanıyor.



2013 yılında katıldığı Armel Opera Competition Festival'de 4 ödül ile Türkiye'yi Macaristan'da temsil eden eser, 19. yy ortalarında İngiltere'de geçmektedir.



Eserin orkestra şefliğini Can Okan üstleniyor. Eserin dekor tasarımı Efter Tunç, kostüm tasarımı Ayşegül Alev, ışık tasarımı da Cem Yılmazer'e ait.



Eserde olaylar şu şekilde gelişir; Genç bir mürebbiye iki çocuğa bakması için işe alınır ve görev yapacağı Bly Malikanesi'ne doğru yola çıkar.



Eve geldikten kısa bir süre sonra yakın zamanda ölmüş olan eski uşak ve eski mürebbiyenin hayaletlerini gördüğüne inanmaya başlar.



Çocukları hayaletlerden korumaya kararlı olan mürebbiye için hayaletlerin zaman geçtikçe bir saplantı haline gelmesi trajik sonuçlara yol açar.



Eserde; Anlatıcı / Peter Quint rolünü Ahmet Baykara, The Governess (Mürebbiye) rolünü Ayten Telek, Miss Jessel rolünü Özgecan Gençer, Mrs.Grose rolünü Elif T. Tekışık, Miles rolünü Ali Ayaz, Flora rolünü Sevim Zerenoğlu üstleniyor.







Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI