radyobir
radyobir

'Kozmik oda' savcısına 15 yıl istendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda "Kozmik Oda" olarak bilinen soruşturmayı yürütürken Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında arama yaptıran eski cumhuriyet savcısı Mustafa Bilgili hakkında, "FETÖ/PDY üyeliği" suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

13 Nisan 2017 05:29 | Güncelleme :12 Nisan 2017 23:32 | Kategori:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Kozmik Oda" soruşturmasını yürüten eski cumhuriyet savcısı Mustafa Bilgili ile aynı soruşturma kapsamında bazı kararlar veren eski hakimler Halil İbrahim Kütük ve Nihal Uslu hakkında, FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla 2 ayrı iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Ahmet Akça tarafından hazırlanan iddianamelerin birinde Bilgili, diğerinde ise Kütük ve Uslu "şüpheli" olarak yer aldı.

Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamelerde, şüphelilerin, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

DOSYALARIN BİRLEŞTİRİLMESİ TALEP EDİLDİ

İddianamelerde, davaların, şüphelilerin yine "Kozmik Oda" soruşturmasına ilişkin "devlet sırrı niteliğindeki bilgi ve belgelerin hukuka aykırı yollarla ele geçirilip askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin edilip açıklanması" suçundan yargılandıkları Yargıtay 16. Ceza Dairesindeki dava dosyasıyla birleştirilmesi talep edildi.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin anlatıldığı ve bu girişiminin ardından, örgütün yargı yapılanmasına yönelik soruşturmalara başlandığı belirtilen iddianamede, örgütün yargı yapılanmasına ilişkin tespitlerle itirafçı ve tanık beyanlarına yer verildi.

'TSK'YA KUMPAS' DELİLİ ÜZERİNE SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, daha sonra "Kozmik Oda" soruşturmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline "kumpas" kurulduğuna yönelik deliller elde edilmesi üzerine, aralarında eski polisler ve TÜBİTAK personelinin de bulunduğu bazı zanlılar hakkında soruşturma açmıştı.

Firari durumdaki Mustafa Bilgili, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Cebeci semtinde yakalanmış, 8 Aralık 2016'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI