radyobir
radyobir

"Kurulları kulüpler seçsin

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 5 Ocak'ta kulüplerin en çok eleştirdiği MHK, PFDK ve Tahkim Kurulu üyelerinin seçim sisteminin değiştirilmesini önerecek. Terim, 'Üyeleri kulüpler kendileri seçsin, tartışma bitsin' diyecek.

08 Aralık 2015 10:41 | Kategori:

Türkiye Futbol Direktörü, geçen yıl olduğu gibi yine bir ocak günü yeni bir manifesto yayınlamaya hazırlanıyor. 6-7 Ocak 2015'te Haliç'te 14 yabancı kuralı başta olmak üzere futboldaki yeniden yapılanmaya dair 10 saat kürsüde konuşan Terim, 5 Ocak 2016'da büyük ihtimalle memleketi Adana'da bir basın toplantısı düzenleyerek çok ses getirecek açıklamalarda bulunacak Terim, futbol kulüplerinin özellikle başarısız sonuçlardan sonra en çok yüklendiği üç kurumda devrim niteliğinde bir öneride bulunacak.

Türkiye'de futbolun neden gelişemediğini ve önündeki engelleri anlatacak olan Fatih Terim, çözüm önerilerini de tek tek sırayalacak.

ENGELLERİ VE ÇÖZÜMÜ ANLATACAK!

Terim, kulüp, federasyon ve medya üçgenindeki ilişkileri masaya yatırıp yeni bir sayfa açılması gerektiğini söyleyecek. Radikal bir değişim isteyecek olan Terim, Merkez Hakem Kurulu (MHK), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) ve Tahkim Kurulu üyelerinin Kulüpler Birliği tarafından belirlenmesini ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun da atamayı gerçekleştirmesini önerecek.

Terim, 'Bu üç kurulun üyelerini de Kulüpler Birliği belirlesin, TFF ise sadece bu isimlerin atamasını yapsın' diyecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI