radyobir
radyobir

"Libya'da çözüm siah yoluyladır"

Libya Ulusal Ordusu sözcüsü Ahmed el-Mismari, bugün Misrata kenti yakınlarındaki bir bölgeye düzenledikleri saldırının savunma amaçlı olduğunu söyleyerek, "Libya'daki sorunun çözümü siyasetle değil ancak silah yoluyladır" ifadesini kullandı.

27 Ocak 2020 08:22 | Kategori: Dünya

Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu'nun sözcüsü Mismari, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Berlin’de yapılan ateşkes çağrılarına rağmen Misrata’nın güneydoğusundaki Ebu Kıreyn bölgesine düzenledikleri saldırının 'burada yaşanan askeri hareketliliğe karşı önleyici bir operasyon olduğunu' belirtti.

Mismari, Libya krizine yönelik uluslararası girişimlere değinerek, "Libya’daki sorunun çözümü siyasetle değil ancak silah yoluyladır” ifadesini kullandı.

Berlin Konferansı sonuç bildirgesine göre, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ve Tobruk merkezli Libya Hükümeti tarafından beşer temsilcinin Cenevre’de, BM himayesinde buluşacağı 5+5 askeri komitesinin bu hafta toplanması bekleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI