radyobir
radyobir

"Libya'da seçimlerin temel ortağı Başkanlık Konseyidir"

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Abdoulaye Bathily, BM'nin ülkede seçimlerin düzenlenmesine ilişkin planında temel ortağın Başkanlık Konseyi olduğunu belirtti.

11 Nisan 2023 06:16 | Kategori: Afrika

Konsey'in Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bathily ile Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi bir araya geldi.

Görüşmede Bathily, Sudan ve Çad'a yaptığı ziyaretlerdeki temasları, yabancı askerlerin ülkeden çıkarılmasına ilişkin müzakereleri, güvenlik koordinesi için Bingazi'ye ve Sebha kentlerine düzenlediği ziyaretler ve görüşmelerin sonuçlarına dair Menfi'ye bilgi verdi.

Bathily, Libya yerelindeki tüm ileri gelenlerin katılımıyla hükümetin gözetiminde düzenlenen buluşma toplantısında, ülkenin birliği ve istikrarını vurgulaması açısından duyduğu memnuniyeti vurguladı.

Açıklamada ayrıca, görüşme sırasında Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş'un Çad ve Sudan dosyaları ve BM misyonunun çabaları çerçevesinde ülkedeki çatışan taraflar arasında uzlaşma sağlanması konusunda bir brifing verdiği kaydedildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI