radyobir
radyobir

"Mayıs'ta gene seçime gideceğiz!.."

20 Ocak 2018 Cumartesi günü düzenlenecek olağanüstü seçimin Galatasaray gelenekleri ve değerleriyle bağdaşmadığının altını çizen Galatasaray Spor Kulübü Başkan Adayı Mustafa Cengiz, "Biz, Galatasaray'ı karşılıksız seven; yangından mal kaçırır gibi düzenlenen bu seçimin Galatasaray değerleriyle asla bağdaşmadığını düşünen herkesin sesiyiz. Başkanlığa seçilirsem, tüm branşlarda şampiyon olsak dahi, geleneklerimize saygı göstererek, 2018 Mayıs'ında yeniden seçime gitmeyi ve Galatasaray'ı alışkın olduğu düzene döndürmeye söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

18 Ocak 2018 10:53 | Kategori:

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Adayı Mustafa Cengiz, 20 Ocak 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Galatasaray Spor Kulübü Seçimli Genel Kurulu öncesi, hedeflerini ve projelerini kamuoyuna aktarmak üzere bir basın toplantısı düzenledi.

Olağanüstü seçim kararının, Galatasaray’ın gelenekleri ve değerleriyle bağdaşmadığının altını çizen Mustafa Cengiz, "Olağanüstü Genel Kurul kararı Galatasaray’ın geleneklerine uymayan, aceleyle alınmış bir karar. Şu anda bize, Galatasaray camiasına dayatılmış bir seçimle karşı karşıyayız.Yönetim Kurulumuz ile birlikte, Galatasaray’ı karşılıksız seven; yangından mal kaçırır gibi düzenlenen bu seçimin Galatasaray değerleriyle asla bağdaşmadığını düşünen herkesin sesiyiz. Galatasaray değerlerine olan bağlılığımızın gereği olarak da bu yola çıktık ve yönetime aday olduk” ifadelerini kullandı.

TÜZÜK GEREĞİ 3 YILDA BİR MAYIS AYINDA OLMALI

Galatasaray Spor Kulübü seçimlerinin, tüzük gereği üç yılda bir, Mayıs ayında yapılması gerektiğini ifade eden Mustafa Cengiz, "Bu nedenle Başkanlığa seçilirsem, tüm branşlarda şampiyon olsak dahi, geleneklerimize saygı göstererek, 2018 Mayıs’ında yeniden seçime gitmeyi ve Galatasaray’ı alışkın olduğu düzene döndürmeye söz veriyorum” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR VE GÜÇLÜ BİR BORÇ YÖNETİMİ SİSTEMİ KURACAĞIZ

Galatasaray’ın ciddi bir mali sorunlar yumağı ile karşı karşıya olduğunu belirten Mustafa Cengiz şunları söyledi: "Temel hedefimiz, kaynak israfının önlendiği, gelir-gider dengesinin sağlandığı, kulübün borçlarının geri ödenmesinin gerçekçi bir plana dayandırıldığı, sürdürülebilir ve güçlü bir borç yönetimi sistemi kurmak. Finansman kaynaklarını çeşitlendirmeyi ve Galatasaray markasına yakışan sponsorluklar sayesinde gelirlerimizi artıracak bir bütçe yapmayı hedefliyoruz. Her zaman şunu söylüyoruz; bizim Galatasarayımız’da şeffaflık var. Bizim Galatasarayımız’da etik değerler var. Bu kapsamda, kulübün bağımsız denetimden geçmiş mali tablolarını Mayıs ayındaki Genel Kurul’a sunulmak üzere hazırlayacağız. Ayrıca, bu tabloların içerebilecekleri sorunların çözümlerini de bir eylem planı olarak; seçilecek yeni yönetimin istifadesine sunacağız. Galatasaray’ın geleceğiz, dinamik ve vizyon sahibi bir değişim sürecine bağlı. Biz Galatasaraylılar, bu değişimi gerçekleştirmeye hazırız ve talibiz. Çünkü biz Galatasaray’ın bildiği, alışkın olduğu takım ruhuna sahibiz.”

"YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ” KURACAĞIZ

Konuşmasında gelecek hedefleri ve projelerinden de bahseden Mustafa Cengiz, kulüp bünyesinde idari anlamda bir Yüksek İstişare Konseyi kurmak istediklerini ifade ederken "Yönetim olarak öncelik verdiğimiz projelerin başında Yüksek İstişare Konseyi geliyor. Camiamızda birlik ve beraberliğin sağlanmasına da büyük katkı verecek bu konsey, bir anlamda camiamızın fikir danışma ihtiyacı duyduğu konularda bir danışma kurulu gibi hareket edecek. Hedefimiz, bütün eski başkanların bu konseyde yer almasını, geçmişten gelen engin tecrübelerin Galatasaray’ın yolunu aydınlatmasını sağlamak” dedi.

BASKETBOL VE VOLEYBOL A.Ş OLACAK

Konuşmasında amatör şubelere de ayrı bir parantez açan Mustafa Cengiz, özellikle basketbol ve voleybol ayağında yönetimsel olarak ciddi yanlışlar yapıldığını ifade ederken, "Bugün gelinen noktada, bu şubelerimizin kendi ayakları üzerlerinde durmalarının tek yolu şirketleşmeleri. Bunun için bu yapıları mevcut yapıdan ayıracağız, Basketbol ve Voleybol A.Ş.’yi kuracağız. Dünya çapında sponsorlar bulup, bu şubelerime eski parlak günlerine döndüreceğiz” şeklinde konuştu.

EMLAK KONUT İLE MASAYA OTURACAĞIZ

Galatasaray’ın kurtuluş formülü olarak gösterilen Riva ve Florya arazilerine ilişkin Emlak Konut GYO ile yürütülen sürecin de yeniden ele alınması gerektiğinin altını çizen Mustafa Cengiz, "Öncelikle Galatasarayımıza yönelik yaklaşımları ve destekleri için kendilerine teşekkür ederiz. Yönetim Kurulumuz olarak, hem Galatasarayımıza hem de devletimize daha fazla maddi kaynak sağlayacak formüller üzerinde çalıştık. Özellikle Riva ve Florya’nın ayrı ayrı ele alınmasının herkes için çok daha sağlıklı sonuçlar doğuracağını öngörüyoruz. Bu noktada Emlak Konut yöneticileriyle yeniden masaya oturacağız” dedi.

GALATASARAY ADASI’NI SATTIRMAYIZ

Mustafa Cengiz, son dönemde yapılan yıkımlarla gündeme gelen Galatasaray Adası’nın satılacağı yönündeki haber ve dedikodulara da tepki gösterirken, "Galatasaray Adası’nı satmayacağız, sattırmayacağız. Adamızı Genel Kurul kararı doğrultusunda hukuki bir çözüme kavuşturup, eskiden olduğu gibi üyelerimizin kullanıma açacağız” diye konuştu.

HERKESİ OYUNU KULLANMAYA DAVET EDİYORUM

Son olarak, Galatasaray’a gönül veren herkesi sanığa gelip oy vermeye davet eden Cengiz, "Bu seçimin Galatasaray camiasına ve Türk sporuna hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI