radyobir
radyobir

"Muhalefetle görüşmeye hazırız"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın danışman Buseyna Şaban, Şam yönetiminin muhalefetle müzakerelere yeniden başlamaya hazır olduğunu söyledi.

29 Ekim 2016 18:49 | Kategori: Türkiye

Rossiya 24 televizyonuna demeç veren Şaban, BM'nin ve muhalefetin de hazır olması halinde müzakere masasına tekrar oturmaya hazır olduklarının altını çizdi.

Suriye'de ulusal ateşkes sağlanması yönünde ilerlediklerini ifade eden Şaban, "Suriye yönetimi, kendi halkı arasında ateşkes konusunda önemli başarılar elde etti.Birçok kişi silah bırakıyor ve ülkemizi yeniden canlandırmak için hükümetle birleşiyor" dedi.

 'PUTİN'İN ÖNERDİĞİ MARSHALL PLANI TEK ÇIKIŞ YOLU'

Şaban, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Valday Kulübü'nde önerdiği Marshall Planı'nı desteklediklerini kaydetti. Şaban, bu planın Suriye'yi kurtarmanın ve yeniden canlandırmanın tek yolu olduğunu kaydetti.

'RUSYA VE SURİYE'NİN İDLİB'DEKİ OKUL SALDIRISIYLA BAĞLANTISI YOK'

Öte yandan Şaban, Rusya ve Suriye'nin İdlib kentindeki bir okula düzenlenen saldırıyla bağlantısı olmadığını ifade etti. Şaban, "Rusya, BM'ye soruşturma yapılması ve gerçeğin aydınlatılması gerektiğini bildirdi. Ancak ABD şu ana kadar bir soruşturma yapmadı. Çünkü okulu kimin vurduğunu biliyorlar" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI