radyobir
radyobir

"Neresinden tutsan elinde kalan bir durum"

Ünlü spor yazarları, Fenerbahçe'nin Başakşehir'e 3-2 mağlup olduğu maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

10 Eylül 2017 10:26 | Kategori:

Uğur Meleke - Hürriyet

Aykut Hoca’nın atabileceği iki radikal adım var bence: 1- Dün gol attığına aldanmayın; Dirar bu seviyede bir takımın sağ açığı olabilecek kalitede değil. Daha önce de önerdim, Isla’nın Juventus’ta sol bek oynamışlığı var, beklerde Dirar-Isla denenmeli. 2- Giuliano’nun iki maçtır ortalama pozisyonunu incelediğinizde zaten sağ açıkta çıkıyor, onu sağa kaydırmak mümkün. Böylece Janssen-Soldado bir arada oynayabilir ki Soldado yanındakini kral yapabilecek yardımsever bir forvettir. Son 5 yılda 35 asisti var İspanyol’un. 2015-16’da Bakambu’nun patlama yapmasında da rolü vardı. Janssen’le de iyi bir ikili olabilir pekala. 

Rüştü Reçber - Hürriyet

Olaya Başakşehir açısından bakarsak, erken gelen 2 gol onları ister istemez skoru korumaya yöneltti. Maçın son anlarında oyun ara ara onlara, ara ara Fenerbahçe’ye gitti! Ama son noktayı Kerim Frei koydu. Kişisel becerisi ve F.Bahçe defansının pozisyon yerleşimini kaybetmesiyle ağları sarstı Kerim... Aykut Kocaman’ın oyuna müdahaleleri son derece yerindeydi. Fakat futbolun acımasızlığıyla karşı karşıya kaldı. Başakşehir normal oyununu ortaya koysa, ki son 3 dakikada bunu yaptı. Belki de maçı çok daha önce koparabilirdi.



Rıdvan Dilmen - Sabah

Fenerbahçe'de Ozan Tufan ve Josef de Souza var, top beklere taksit taksit, paslaşa paslaşa gidiyor. Başakşehir'de Emre topu terse bir atıyor, demarke. Başakşehir takımını dün beğenmedim ben ama beğenmediğim Başakşehir 3 tane attı, gol de kaçırdı. İşte bu düzeyde oynuyorlar. Fenerbahçe'nin gol yemediği resmi maç yok. 2'şer, 3'er yiyorlar. Ofansif oynamıyor dediğimiz takım her maç gol yiyor. 

Emre Bol - Fotomaç

"Yeni transfedir, oynatalım" baskısını gereksiz yere yaşamayın! Birlikte oynamaya alışkın Başakşehir takımıyla, "birlikte hiç oynamamış" F.bahçe'yi tartıya koymak adaletsizlik olur. Kendi seyircisinden korkan bir Fenerbahçe var artık... Bu durum oyuncuların istediklerini yapamamasına neden oluyor. Volkan Demirel'in bir süre dinlenmesi gerektiğini uzun bir süredir söylüyorum. Ama o da Dirar gibi inatla sahaya çıkıyor. Ne gerek var? Fenerbahçe'nin kalesine gelen her top gol olmaz Volkan! Madem Fenerbahçelisin, Fenerbahçe'nin iyiliğini isteyeceksin. Kendi iyiliğini değil! Taraftarın dimağında iyi anılmak varken bu kötülüğü neden yapıyorsun kendine? 4 top geldi kalene 3'ü gol oldu! 



Erman Toroğlu - Fotomaç

Volkan Demirel baskı yüzünden ölmüş bitmiş, yakın çekimde gördüm yüzü çok kötüydü.Volkan Demirel'e taraftar tepkisi yanlış ama kalecide takım arkadaşını seyircinin önüne atmayacak. Volkan konuşarak hatayı başkalarına atıyor. Seyirci o zaman hatayı başkasında arıyor. Böyle yapmamak lazım.Aykut Kocaman, Fenerbahçe'den ayrılalı 3 sene oldu ve eski takımdan sadece Volkan Demirel var. Bizim Aykut Kocaman'ın yapıp yapamayacağını anlamamız için 7-8 hafta lazım. Bekleyip göreceğiz sabırlı olmamız lazım. Beşiktaş taraftarı kovalıyor, acaba hafta sonra Kadıköy'deki derbi maçı seyircisiz oynanır mı? Yahu niye sahaya yabancı madde atıyorsunuz? En kritik maçınızı seyircisiz oynayacaksınız.Taraftar hem takımını çok sevecek hem de böyle sorumsuz davranacak. Neresinden tutsan elinde kalan bir durum.

Serkan Akcan - Fanatik

Adebayor büyük oyuncu, tıpkı Emre gibi seviyeyi yukarı çeken lider. Clichy’nin sol bek performansı, Elia’nın sağ kenar etkinliği. Bu cümleleri Temmuz ayından bu yana hemen her maç kurabiliyorsunuz. Çünkü Başakşehir doğru bir planlamayla ilerliyor ve artık tecrübeli bir takım. İlginç olan Fenerbahçe gibi bir rakibe karşı bu tecrübesiyle puan alıyor. Başakşehir’in, ligin en az seyirciye sahip takımıyken oynadığı futbolla ülkenin en çok hayranı olan kulübüne evrildiğine şüphe yok. Kadıköy’de düne kadar av olan bir takımı Abdullah hoca ‘Avcı’ yapıyorsa burada çok net bir antrenör başarısından bahsetmek gerek. (Serkan Akcan - Fanatik)



Mehmet Demirkol - Fanatik

Aykut hocanın Janssen’i oyuna alma fikri doğru ve değerliydi ancak Isla’nın çıkması Başakşehir sol kanadını 2-2 sonrası hareketlendirdi. Guilano’nun oyundan alınması konusunda ise itirazım var. Eğer Brezilyalı bir 10 numara olarak değerlendiriyorsak 2 santrforla oynaması daha verimli olabilirdi. Fenerbahçe’nin hücum şablonları yetersiz. Öyle olmasa 2 isabetli şutla maç bitmez. Fenerbahçe’nin kaleci departmanı da çok kötü durumda. Veriler ortada. Üzerine bir de oyunculardaki büyük güvensizliği vurgulamalı. Bunu sağlamadan harcanan enerjinin bir manası olmuyor. (Mehmet Demirkol - Fanatik)

Serdar Ali Çelikler - Habertürk

Fenerbahçe, emeğinin karşılığını duran toptan attığı golle aldı. Bundan sonra da Janssen’in atamadığı bir kafa vuruşu var. Topladığın zaman Başakşehir’in net pozisyonları daha fazlaysa, en golcü oyuncun Skrtel ise, bu kadar efora ve isteğe akıtılan tere karşın olmuyor ise oturup iyi düşünmek lazım. Fenerbahçe’nin, Aykut Kocaman’ı da, onun yaptığı transferleri de sorgulaması lazım. Nitekim 15 dakikalık muazzam efor daha iyi takımın kazanmasını engelleyemedi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI