radyobir
radyobir

"Nomaland" Oscarları topladı

'Nomadland' filmi, 'Oscar Ödülleri' olarak da bilinen 93. Akademi Ödülleri Töreni'nde en iyi film ödülüne layık görüldü.

26 Nisan 2021 05:54 | Kategori: Sinema

Oscar Ödülleri olarak da bilinen ve sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 93. Akademi Ödülleri sahiplerini buldu.
Salgına rağmen, test ve sosyal mesafe önlemleri alınarak yüz yüze yapılan 93. Oscar Ödülleri töreni, Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu ve Union Garı'nda gerçekleşti.

Bu yıl 93. kez sahiplerini bulan Akademi Ödülleri'nde 6 dalda aday olan Nomadland En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleri olmak üzere toplam 3 Oscar kazandı.

Frances McDormand, En İyi Kadın Oyuncu seçilirken, The Father filmindeki performansıyla Anthony Hopkins En İyi Erkek Oyuncu seçildi.

Daha önce "Oscar çok beyaz" protestolarına sahne olan Akademi'nin bu yıl, eleştirilere yanıt olarak kazananlarda çeşitliliğe önem vermesi öne çıktı. 

En İyi Erkek Oyuncu: Anthony Hopkins
"Father" filminin başrol oyuncusu Anthony Hopkins "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünün sahibi oldu.

En İyi Kadın Oyuncu: Frances McDormand
En İyi Film: Nomadland
Asya kökenli Chloé Zhao'nun yönetmenliğini yaptığı film 60'lı yaşlarında bir kadının ekonomik krizden sonra Nevada'daki bütün malvarlığını kaybedip bir karavan alarak ABD'nin batı eyaletlerini dolaşmasını konu alıyor.

En iyi film dalında "Mank," "Promising Young Woman," "Nomadland," "Judas and the Black Messiah," "Sound of Metal," "Minari," "The Father" ve "The Trial of the Chicago 7" filmleri aday gösterilmişti.



Amerikalı senarist Herman J. Mankiewicz'i konu alan Mank, en iyi film, en iyi erkek oyuncu ve en iyi yönetmenin de aralarında bulunduğu 10 dalda, en fazla kategoride aday gösterilen yapıt olmuştu.

En İyi Özgün Müzik: Soul

En İyi Özgün Şarkı: 'Fight For You' ile Judas and the Black Messiah

En İyi Sinematografi: Mank

En İyi Film Kurgusu: Sound of Metal

En İyi Yapım Tasarımı: Mank

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Youn Yuh-jung
Youn Yuh-jung, törende yaptığı konuşmada, "Adım adım inşa edilmiş uzun bir kariyerim var. Hiçbir şey 'pat' diye olmadı ve bu ödülü almak benim için çok büyük bir mutluluk" ifadelerini kullandı.

En İyi Görsel Efekt: Tenet

En İyi Belgesel: My Octopus Teacher

En İyi Kısa Belgesel: Colette

En İyi Animasyon: Soul

En İyi Kısa Film: Two Distant Strangers

En İyi Ses Kurgusu: Sound of Metal

En İyi Yönetmen Ödülü: Nomadland ile Chloé Zhao
En iyi yönetmen ödülüne 'Nomadland' filminin yönetmeni Asya kökenli Chloé Zhao aldı.
Chloé, 93 yıllık Oscar Ödülleri geleneğinde en iyi yönetmen ödülünü alan ikinci kadın oldu.
Ödülünü kabul ederken yaptığı konuşmada, Chloé, "Bu ödülü, ne kadar zor olursa olsun içlerindeki iyiliğe ve birbirlerinin içindeki iyiliğe tutunmak için cesaret ve inanca sahip olanlar için alıyorum" dedi.
Bu yıl Oscar'da Chloé'nin yanı sıra "Promising Young Woman" filminin yönetmeni Emerald Fennell da aynı kategoride gösterilen ikinci kadın yönetmen olmuştu.
Daha önce 2010'da Hurt Locker filminin yönetmeni Amerikalı Kathryn Bigelow almıştı.

En İyi Kostüm Tasarımı: Ann Roth

En İyi Saç ve Makyaj Tasarımı: Sergio Lopez-Rivera, Mia Neal ve Jamika Wilson

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Daniel Kaluuya
"En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü "Judas and the Black Messiah" filmindeki rolüyle Daniel Kaluuya elde etti.
Kaluuya, konuşmasında 'ilişkiye girerek kendisini dünyaya getirdikleri için' ebeveynlerine teşekkür etti, annesinin tepkisi sosyal medyanın gündemine oturdu.

En İyi Uluslararası Film Oscar'ı, Another Round'a gitti

'En İyi Uyarlama Senaryo' ödülü: 'The Father'
Gecenin ilk Oscar'ı, 'En İyi Orijinal Senaryo' dalında Promising Young Woman'a gitti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI