radyobir
radyobir

"Nükleer savaş çıkmamasını uzaylılara borçluyuz"

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) eski astronotlarından Mitchell, Soğuk Savaş'ın başında ABD ve Sovyetler Birliği arasında nükleer savaş çıkmasını uzaylıların engellediğini iddia etti.

14 Ağustos 2015 12:24 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Apollo 14 misyonuyla 1971’de uzaya giden ve Ay’da yürüyen 6. insan olan Edgar Mitchell, uzaylılara atfedilen "Merhaba Dünyalı, biz dostuz” sözünü destekleyen iddialar ortaya attı.  Mitchell, uzaylıların Soğuk Savaş’ın başında Dünya’ya geldiğini ve ABD ile Sovyetler arasında nükleer savaş çıkmasını önlediğini öne sürdü.  

'ASKERİ BECERİLERİMİZİ GÖRMEK İSTEDİLER'

‘Barış yanlısı uzaylıların’ New Mexico Çölü’ndeki ünlü ‘White Sands’ nükleer silah deneme alanını ziyaret ettiğini söyleyen Mitchell, "White Sands atom bombası denenen bir yerdi. Uzaylıların da ilgilendiği şey buydu. Askeri becerilerimizi görmek istediler” dedi.  Tarihin ilk nükleer bombası test amaçlı olarak 1945’te New Mexico’da patlatılmıştı.  

'FÜZELERİ DÜŞÜRÜYORLARDI'

Öte yandan 84 yaşındaki Mitchell, uzaylıların insanlığı savaş çıkarmaktan caydırmaya ve barışı sağlamaya çalıştığını savundu. Mitchell, iddialarına kanıt olarak ise alanda çalışan diğer yetkililerin sözlerini işaret etti:
"Soğuk Savaş döneminde orada çalışan Hava Gücü askerleriyle konuştum. UFO’ların sık sık göründüğünü ve füzeleri etkisiz hale getirdiklerini söylediler.  Pasifik’teki üslerde çalışanlar da ilk füze denemelerinin UFO tarafından başarısızlığa uğratıldığını anlattı.” 

'GERÇEKTEN DE FİLMLERDEKİ GİBİLER'

Mitchell uzaylılara ilişkin başka iddialarıyla da gündeme oturmuştu. Uzaylıların 70 yıl önce New Mexico’ya indiğini, hatta içlerinden birinin canlı yakalandığını öne süren Mitchell, uzaylıların gerçekten de filmlerde gösterildiği gibi ‘koca kafalı ve gözlü’ olduğunu iddia etmişti.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI