radyobir
radyobir

"Ödemeleri Bitcoin'le yapacağım"

Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın, mağdur ettiği üyeleri için bir ses kaydı yolladı. Uruguay'da olduğunu söyleyen Aydın, "Ödemeleri Bitcoin ile yapacağım" dedi.

17 Mart 2018 09:32 | Güncelleme :17 Mart 2018 11:45 | Kategori:

Yüksek kâr vaadiyle sanal hayvan satan ‘Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın, mağdur ettiği Çiftlik Bank üyelerine ses kaydı gönderdi. Aydın, ‘hapse girmek yerine Uruguay'a gittiğini' söyleyerek mağdurlara ‘geçmiş olsun' dedi.
Çiftlik Bank CEO'su, bunların satılarak mağdurlara ödeme yapılacağını, kalan kişilere de ‘Bitcoin'le ödeme yapacağını' öne sürdü.

T24'ün aktardığına göre, Mehmet Aydın, 8 dakikalık ses kaydına medyayı suçlayarak başladı ve kayıtın önemli bir bölümünde hayat hikâyesini anlattı.

Aydın şu açıklamayı yaptı:

‘KİMSE PANİK YAPMASIN'

"Biz size Bakanlık banka hesabımızı kapattı ya da aylık limitimizi kapattı diye bir şey söylemedik. Şu anda basında çıkan haberler yüzünden tüm bankalar bizimle çalışmayı kesti. Kıbrıs'ta şu anda hiçbir banka bizimle çalışmıyor. Papara'ya da para atamıyoruz. Para atamadığımız için de Papara'daki mevcut parayla idare etmeye çalışıyoruz. Mevcut paramız da normal çekimlerle, her gün yapılan çekimlerle fazla gitmeyeceği için şu anda aylık olarak çekimlere devam edebilecek herkes. Kimse panik yapmasın.

Herkesin hakkını ödeyebilmek için Türkiye'de cezaevinde kalmak yerine Uruguay'da işlerime devam edip insanlara haklarını iade etmek için sonuna kadar çalışacağım.

Devlet, şirketin tüm mal varlıklarına el koydu. Buna rağmen herkesin ödemeleri yapılacak. Bu benim sözümdür. Herkesin ödemeleri şu anki Bitcoin üretimimizden yapılacaktır. Ama iki yıl sürer, ama üç yıl sürer bir şekilde bu ödemeleri yapacağım."

Çiftlik Bank'ta birlikte çalıştığı insanların yolsuzluk yaptığını söyleyen Aydın, ‘Türkiye'de hapse girmemek için Uruguay'da olduğunu' doğruladı."

TÜRKİYE'YE İADESİ İSTENECEK

Adalet Bakanı Gül, Uruguay'a kaçan Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın ile ilgili flaş açıklamalar yaptı. Aydın'ın Türkiye'ye iade edilmesi için çalışma yapıldığını belirten Bakan Gül, "İlgili kişinin Türkiye'ye iade konusunda da ne gibi imkan varsa savcılarımız gerekli takibatı yapıyorlar" dedi. Bakan hükümetin gündeminde kesinlikle af konusunun bulunmadığını da söyledi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Gül'ün açıklamaları özetle şöyle: "Yargı bu Çiftlik Bank vakası üzerine titizlikle gitmektedir. Bu hususta vatandaşlarımızın daha duyarlı olması, özellikle sanal ortamlardan dolandırıcılığa bir takım kişilerin tevessül ettiğini görüyoruz. İstanbul Anadolu Başsavcılığı, bu Çiftlik Bank'ın bulunduğu yerlerin yaptığı soruşturmalar da var ama merkezi İstanbul'da olduğu için Anadolu Savcılığı soruşturmayı yürütüyor. Her türlü çalışmalar yapılıyor. Öncelikle bizim çok uyanık, titiz olmamız gerekiyor. Bu tip sanal ortamlar, bir anda türeyip de vatandaşlarımızın iyi niyetlerini sömürenlere izin vermemek lazım. Burada hukuken kayyum boyutu, uluslararası hukuk boyutunda neler yapılabilir yargı makamlarımız gereğini yapıyor. Şikayete konu olunca, çıkış yasağı konuldu. Şikayetler olunca konu yargıya intikal etti. Yurt dışı yasağı konulunca da ilgili kişinin dışarıda olduğu anlaşıldı. İlgili bakanlıkların çalışmaları sürüyor. Yargı mensuplarımız, savcılarımız konuyu titizlikle takip ediyor. İlgili kişinin Türkiye'ye iade konusunda da ne gibi imkan varsa savcılarımız gerekli takibatı yapıyorlar.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI