radyobir
radyobir

"Organize İşler" yola çıktı

Aylardır merakla beklenen ''Organize İşler – Sazan Sarmalı'' filmi vizyondan önce Yılmaz Erdoğan'ın ev sahipliğinde küçük bir grupla Soho House'ta izlendi. Filmden hemen sonra adeta şampiyonlar ligi diyebileceğimiz ustalar ve oyuncuların bir arada olduğu bir gün yaşandı.

02 Şubat 2019 02:22 | Kategori: Magazin

Mazlum AYDIN

Gecede basın mensuplarının karşısına ilk olarak Belçim Bilgin çıktı. Bilgin, "Performansların çok yüksek olduğu, kahkaha dolu, şahane bir film olmuş, herkese hayır olsun.’’ dedikten sonra Kıvanç Tatlıtuğ, hakkındaki sorulara "Bundan sonra hep komedide görmek isteyebiliriz, inanılmaz bir performans sergilemiş, daha önce yaptığı şeylere benzemiyor. Zaten yaptığı her işte daha da ustalaşıyor oyunculuğu, herkesi çok tebrik ediyorum’’ şeklinde konuştu.



Demet Akbağ ‘’Seyirciye hayırlı uğurlu olsun, çok eğlenecekleri şahane bir film geldi, mutlaka sinemaya gitsinler’’ diyerek sözü Yılmaz Erdoğan’ na bıraktı.

Erdoğan, ‘’Çok emek isteyen bir işti ama çıkarırken daha çok yorulduk, özellikle de son 45 gün. Böyle olunca da sadece bir film olmaktan çıktı Organize İşler. Türk Sineması diğer filmlerle beraber önemli bir eşikten geçti. Bundan sonraki 100 yılı etkileyecek kadar önemli yasal bir değişikliğe vesile oldu. Tüm oyuncu arkadaşlarıma gösterdikleri performanstan dolayı hem teşekkür ediyor hem de hepsini tebrik ediyorum. Çok sayıda rol vardı, başrolden en küçük role kadar herkes çok iyi oynamış. Filmden çok memnunum, umarım seyirci de en az bizim kadar memnun olur’’ şeklinde konuştu. Yılmaz Erdoğan,  gişe beklentisinin ne olduğu sorusuna ise "Gişenin kaderini seyirci belirler, o yüzden ben her seferinde şunu söylüyorum: Elinizden geleni yaptıysanız gerisin düşünmeyeceksiniz. Biz ekip olarak çok çalıştık, sonu çok iyi olsun diye çok uğraştık ve görüyoruz ki filmimiz çok beğenildi seyircimiz de beğenirse ne mutlu bize" dedi.



Daha sonra konuşan Bensu Soral, ’’Bu benim ilk sinema filmim, son dönemde yaşanan durumdan dolayı daha da heyecanlı oldu ve daha da beklenen bir film haline geldi Organize İşler.  İnsanlar izlediklerinde beklentilerinin değişmiş olacağını görecekler. İzlemeye doyamadım. Tekrar tekrar izlemek istiyorum dedi.

Kıvanç Tatlıtuğ,  ise sorulara "Benim için çok yeni bir tecrübe oldu, çok heyecanlandım ama Yılmaz Ağabey ile bu konuda çok konuştuk. Önce yönetmen, sonra senarist Yılmaz Ağabeye ve bütün ekibe, bütün kıymetli oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve Yılmaz Erdoğan'a bana bu fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyorum"  açıklamasını yaptı. 
 


DÖRT USTA İSİM BİR ARADA!
 
Kahkahaların uçuştuğu gecede ilk kez bir araya gelen dört büyük usta oyuncu Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Mahsun Kırmızıgül ve Şahan Gökbahar’ı aynı karede yer aldılar. Yılmaz Erdoğan, "Sırada Mahsun’un, Şahan’ın ve Cem’in filmleri var, bugün beraber karar aldık hepimiz birbirimizin galalarına gideceğiz" diye espri yaparken, "biz bile bu kadroyu bir arada görünce heyecanlandık’’ yorumunu yaptı.

Erdoğan esprili şekilde Cem Yılmaz’a takılarak "Burada dükkan sahibi arkadaşımız var" diyerek kahkahalara sebep olurken Cem Yılmaz ise "Aslında bizim gibi, yaratan, üreten, çizen insanların pek hak etmediği bir süreç yaşadık. Bu 3-5 ay pek bizim hoşumuza gitmeyen şekilde geçti ama demek ki kaderde bu varmış. Örfümüzü, adetimizi, şeklimizi bilmeyen hata yapabiliyor. Neticede sadece burada dördümüz değil, bütün yazan, çizen arkadaşlarımızın seyircisine karşı bir sorumluluğu var, Kapalı devre kağıt üstünde bir şeyler karalıyoruz ve seyircimizi ya güldürüyoruz ya ağlatıyoruz, bir meramımızı anlatıyoruz. Bunla ilgili tatsız bir şey yaşandı, inşallah bu yeni çıkan kanunla olay tatlıya bağlanmıştır. Neticede güzel şeyler üretiliyor, herkes hakikaten hayatını koyuyor, şimdi çok güzel bir film izledik, helal olsun, çok güzeldi. Bütün herkes işini çok güzel yapmış, seyircimizi salonlara bekliyoruz. 90’ların başında  tatsız bir dönem vardı, kimse sinemaya gitmedi, halbuki biz çok kalabalığız, yalnızca dördümüz değil üreten çok insan var Türkiye’de izleyen de çok insan var dolayısıyla buna aracılık edenlerin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor, hepimizin hayrına güzel bir sezon olsun. Organize İşler de bunu başlatmış olsun diyorum’’ şeklinde konuştu.



Şahan Gökbakar da filmle ilgili olarak "Çok önemli bir yasa çıktı, hem kültür bakanlığı hem Cumhurbaşkanlığı nezdinde çok önemli adımlar atıldı. Ama bu gece Organize İşler gecesi, bu filmler hepimizin filmleri, şirketler, bütçeler farklı olabilir ama filmler hepimizin filmleri. Yıllardır bizi izleyen seyircimizi güldürmek için çabalıyor buradaki herkes, inşallah bundan sonra da beraber bir şeyler yaparız. Belki aynı kadro bir araya gelerek güzel şeyler çıkarabiliriz. Çok güzel, beni çok şaşırtan bir film izledim. Kalemi bu işte kadar kuvvetli bir yazar Yılmaz Erdoğan, bana kahkaha attırdıktan 3 saniye sonra duygulandırabilmesi inanılmazdı. Kalbim ağrılar girdi. Oyunculuklar, performanslar, Kıvanç ve Ata inanılmazdı" dedi.

Cem Yılmaz ise, esprili şekilde "Ata nerde, sinemayı bıraktı mı, ben öyle duydum bilmiyorum’’ dedikten sonra kahkahaların uçuştuğu gecede son olarak Mahsun Kırmızıgül, "Her şeyden önce bu dayanışmayı çok olumlu buluyorum. Bu kadar güzel insan beraber, yanyanayız. Yaklaşık 2 ayın sonunda sektörümüz için iyi bir noktaya geldik. Bence bu akşam konuşacağımız tek konu Organize İşlerin başarısı, çok güzel bir film, çok iyi oyunculukların olduğu şahane bir film. Yolu açık olsun.’’ diye konuştu.
 


Seda Bakan ise "Çok güzel bir film izledik, böyle filmler izlemeyi özlemişiz ve iyi ki de Organize İşler vizyona giriyor, hepimize moral oldu. Yılmaz Erdoğan neden bu kadar uzun bir süre beklemiş anlayamamıştım ama iyi ki de beklemiş, ortaya şahane bir film çıkmış. Herkesin eline, emeğine sağlık. Acayip bir Kıvanç Tatlıtuğ izleyeceksiniz, böyle bir şey yok, tüm oyuncular çok başarılıydı ama Kıvanç’ı canı gönülden tebrik etmek istiyorum. En çok ona güldüm"

Gecenin diğer konukları arasında; Mahsun Kırmızıgül, Cem Yılmaz, Defne Samyeli, Şahan ve Selin Gökbahar, Muzaffer Yıldırım, Seda Bakan eşi Ali Erel, Demet Akbağ eşi Zafer Çika ve oğlu Ali, Belçim Bilgin, İbrahim & Nurdan Büyükak, Eser Yenenler ve kız arkadaşı Berfu Yıldız, Erkan Can, Hakan Baş ve BJK Başkanı Fikret Orman da vardı.  

Filmin oyuncularından, Kıvanç Tatlıtuğ, Bensu Soral, Okan Çabalar, Rıza Kocaoğlu, Güven Kıraç, Ahmet Mümtaz Taylan’ın yanı sıra filmin müziklerini yapan Deniz Erdoğan ve Nil Karaibrahimgil ile eşi Serdar Erener de filmi ilk kez beyazperdede izlediler.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI