radyobir
radyobir

"Pencereden atlamayı düşündüm"

Dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'la 17 yıl önce adı seks skandalına karışan Monica Lewinsky uzun sürenin ardından ilk kez bir televizyon programına konuştu. "Dünyanın en çok küçük düşürülen kadınıyım" diyen Lewinsky 17 yıl önce yaşadığı o günü, hayatının en kötü günü olarak hatırlıyor.

07 Temmuz 2014 09:05 | Güncelleme :07 Temmuz 2014 10:10 | Kategori: ABD

National Geographic kanalı için çekilen "90'lar Son Muhteşem 10 Yıl" isimli belgeselde konuşan 40 yaşındaki Lewinsky, FBI tarafından "dünyanın en güçlü adamıyla yaşadığı ilişki hakkında” nasıl acımasızca sorgulandığını anlattı.
Beyaz Saray stajyeri iken FBI ile yüzleşmek zorunda kalan Lewinski başından geçenleri, "Yaşadığım şoku, korkuyu ve travmayı tam olarak nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum. Beni 27 yıl hapis cezası almak ya da işbirliği yapmakla tehdit ettiler. Üçüncü seçenek olarak, gerçekten, odanın penceresinden baktım ve atlamayı düşündüm” diyerek anlattı.
2003'ten beri ilk kez televizyona çıkan Lewinsky, skandalın patlak vermesinin ardından muhabirler ve fotoğrafçılar tarafından köşeye sıkıştırılırken, Başkan Clinton yeminli ifadesinde ilişki yaşadığını reddediyordu. Clinton, görevi kötüye kullanma suçlamasından aklanırken Lewinsky ise yıllarca sürecek olan bir utancın içinde yaşamaya mahkûm olmuştu. 
Belgesel için yıllar sonra kamera karşısına geçen Lewinsky artık kendisi için olan biten her şeyi geride bırakmanın zamanı geldiğini belirtiyor.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI