radyobir
radyobir

"Pentagon Rusya ve Çin'in rekabetinden çekiniyor"

ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral John Hyten ABD silahlı kuvvetlerinin Rusya ve Çin ordularının gerisinde kalma tehlikesine karşı 'Rusya ve Çin'in hangi hızla geliştiklerini izlemeliyiz' dedi.

13 Ocak 2020 07:39 | Güncelleme :13 Ocak 2020 09:02 | Kategori: Dünya

ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral John Hyten, ABD silahlı kuvvetlerinin Rusya ve Çin ordularının gerisinde kalma tehlikesinin varlığına dikkat çekti.

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) sitesinde yayınlanan bir röportaja katılan Hyten, ABD silahlı kuvvetlerinin Rusya ve Çin ordularının gerisinde kalma tehlikesinin varlığına işaret etti.

Orgeneral Hyten, "Rusya ve Çin’in hangi hızla geliştiklerini izlemeliyiz. Özellikle Çin, inanılmaz derecede hızlı ilerliyor. Lakin biz, en az potansiyel düşmanlarımızın hızıyla geliştiğimizden emin olmalıyız” diye konuştu.

ABD ordusunun Rusya ve Çin’e göre ‘birçok parametrede önde olduğunu’ söyleyen Hyten, ancak rakibin ‘daha hızlı hareket etmesi halinde’ bu avantajın hiçbir anlamı kalmayacağını vurguladı.

Daha önce ABD Stratejik Kuvvetler (STRATCOM) Komutanı görevini yerine getiren Hayten’in Genelkurmay Başkan Yardımcılığı adaylığı, geçtiğimiz yılın ağustos ayında onaylanmıştı

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI