radyobir
radyobir

"Rakibine harakiri yaparak!.."

Spor yazarları 2-1 sarı lacivertlilerin üstünlüğü ile biten Fenerbahçe - Beşiktaş maçını değerlendirdi.

24 Eylül 2017 11:13 | Kategori:

Ömer Üründül 

Dünkü maç tam tahmin ettiğim gibi başladı. Mutlak kazanması gereken Fenerbahçeli futbolcular, seyirci avantajıyla bütün hırslarını ve gizli enerjilerini sahaya yansıtıyorlardı. Buna karşılık 5 puan öndeki Beşiktaş, Leipzig maçını da düşünerek düşük tempoyla kontrollü anlayışı benimsiyordu. Quaresma sinirlenip arka arkaya yaptığı hareketlerle kırmızı kart görünce artık çok büyük bir avantaj F.Bahçe lehine geçmişti. Ama devre biterken adeta harakiri yaparak 10 kişilik rakibine geniş alanda yakalanıp, Neto kırmızı kart görünce, avantaj yok oldu.

Atilla Gökçe

Kadıköy’deki derbi, beklenenin aksine tek taraflı bir gösteriye dönüştü...

Fenerbahçe bileğinin hakkıyla oynadı ve kazandı. Beşiktaş, en başta Şenol Güneş’le asabi, telaşlı, dağınık ve etkisizdi. Gömleğine ve kravatına özen gösteren Şenol Güneş’in ilk yarı boyunca tıkanan, topu ileri taşıyamayan Beşiktaşlı oyunculara en küçük uyarısını göremedik. Quaresma gergin ve dağınık, Babel ve Caner topu rakibe kaptırma ve Fenerbahçe kontralarına start verme konusunda oldukça (!) verimli idiler. Oğuzhan Özyakup da Atiba da bu oyunu yaşamayan oyunculardı.



Metin Tekin

İlk yarıya baktığımız zaman; birbirine sürprizi olmayan, topa sahip olunca set oyunu oynayan ve yerleşik orta saha ile rakibini kendi sahasında karşılayan penaltıya kadar pozisyonsuz bir oyundu. İkinci yarı 10'a 10 giderken oyunu Beşiktaş ele aldı, pozisyonlar buldu hatta gol de buldu! Ama olmayan ofsayta takıldı. Beşiktaş ancak takımlar 9 kişi kalınca gole ulaştı ama bu puan almaya yetmedi. Öne çıkan oyuncu kesinlikle yoktu ama sadece ikinci yarı ayakta kalan Babel vardı. Zaman zaman, yine ikinci yarı için söylüyorum Oğuzhan'ın öne çıkışı puana yetmedi. Fenerbahçe'de ise klasik başrol, çıkana kadar yine Valbuena'nın idi.

Gürcan Bilgiç

Maçın kendi kahramanları vardı elbette. Isla'nın adanmışlığına hayran olurken, Ozan Tufan'ın maçı kendi finali haline getirmesini de izledik. Valbuena'nın vücudunda tekmenin değmediği yer kalmadı, Janssen tribünleri oyuna davet edecek farkındalıkta oynadı. Bu maç Fenerbahçe'yi, Aykut Kocaman'ı, en önemlisi 20 milyonluk camiayı tekrar lige getirdi. Beşiktaş'a sezonun ilk yenilgisini tattırmaları sosyal medyanın oyuncağı olacaktır. Fenerbahçe sadece maçı kazanmadı, ligin "ağabeyi" olarak geri döndü. Artık mahallede "boş dolaşmak (!)" yok...

Serdar Ali Çelikler

Durum 1-0 iken Cenk’e HAK’ın yaptığı net penaltıyı vermedi. Ali Palabıyık maçın önüne geçti. Yardımcısı da Negredo’nun golünü hiç etti. İşte Türk hakemliği bu! Eyyam, sahaya ve duruma göre kararlar. Biz futbol yerine hakem konuşmak istemiyorsak artık yabancı hakem getirmeyi düşünmeliyiz.



Erman Toroğlu

Korku filmi gibi bir maç. Epey konuşulur. Yalnız bunun konuşulmasına en büyük sebep hakem Ali Palabıyık'ın bu maça atanmasıdır. Kimse kusura bakmasın. Bence hakemi ateşe attılar. Neymiş efendim Cüneyt Çakır'ı Fenerbahçe de istemiyormuş, Beşiktaş da istemiyormuş. Eğer ikisi de istemiyorsa özellikle Cüneyt Çakır'ı bu maça verirdim ben. Bu maçın bu tarza gelmesindeki en büyük etken Ali Palabıyık'ı bu maça veren Merkez Hakem Komitesi'ndeki tayin yapan vatandaşlar. Kimler bu maça bu hakemi verdiyse şimdi kına yaksınlar. Tabi nerelerine!

Ercan Güven

Kadıköy’de maç olarak başlayıp "hercümerç” şeklinde sona eren derbiden çıkarılacak bir tek net sonuç var:
"Fenerbahçe dönüşümü” !
Evet, Fenerbahçe kazanarak sadece lige dönmedi, (ilk yarı itibarıyla) oyun anlamında dönüştü, evrildi, lige uygun hale geldi.
Özetle bu maçı Aykut Kocaman kazandı, Şenol Güneş kaybetti demek de mümkün...
Şenol Güneş’in hatası, penaltı dahil ilk yarıdaki üç Fenerbahçe pozisyonunun tek sorumlusu "Medel” ile sınırlı ama Aykut Kocaman’ın sevabı, tercih ve hamle ötesinde.
Topyekun değişim gibi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI