radyobir
radyobir

"Rusya, Afrika'da AB karşıtı propaganda yürütüyor"

Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, Rusya'nın Afrika'da Avrupa Birliği'nin (AB) imajını zedeleyecek propaganda yürüttüğünü, buna karşı Birlik üyesi ülkelerin bir bütün olarak daha aktif bir mücadele vermesi gerektiğini söyledi.

08 Kasım 2022 07:43 | Kategori: Avrupa

Çekya'nın AB Dönem Başkanlığı kapsamında başkent Prag'da Afrika'nın Sahel bölgesi ülkelerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen iki günlük konferansın açılışında konuşan Bakan Lipavsky, iki kıta arasındaki ilişkilerin önemine değindi.

Lipavsky, Sahel bölgesinin hem Avrupa hem de uluslararası güvenlik açısından önemli olduğunu belirterek, Rusya'nın burada AB'nin imajını zedeleyici propaganda yürüttüğünü ileri sürdü.

Söz konu bölge ülkelerinin temsilcilerinin katılımıyla Çekya'da ilk defa bu tür bir etkinlik düzenlendiğini kaydeden Lipavsky, AB üyesi ülkelerin Rus propagandasına karşı bir bütün olarak daha aktif mücadele yürütmesi gerektiğini savundu.​​​​​​​

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI