radyobir
radyobir

"Rusya'daki patlamadan çok şey öğrendik"

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın Arhangelsk bölgesindeki askeri birimindeki füze motor denemeleri sırasında yaşanan patlama ile ilgili olarak "Bundan çok şey öğreniyoruz. Aynı, ancak daha gelişmiş bir teknolojiye sahibiz" dedi.

13 Ağustos 2019 12:51 | Kategori: Dünya

Rusya’nın Arhangelsk bölgesindeki askeri biriminde yaşanan patlama ile ilgili ABD tarafından ilk resmi açıklamayı ABD Başkanı Donald Trump yaptı.

Trump, Twitter hesabından "ABD, Rusya’daki füze patlamasından çok şey öğreniyor. Biz de benzer, ancak daha gelişmiş teknolojiye sahibiz. Rus Skyfall’ın (NATO’nun Burevestnik kruz füzeleri için kullandığı kod adı) patlaması, sadece birim çevresindeki insanları değil, uzağındakileri de endişelendirdi. Bu iyi bir şey değil” ifadelerini kullandı.



​Rusya'nın Arhangelsk bölgesinde bulunan Severodvinsk kentindeki askeri birlikte meydana gelen patlamada 5 kişi hayatını kaybetmişti. Patlamanın füze motor denemesi sırasında gerekleştiği belirtilmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI