radyobir
radyobir

"Rusya hiç bu kadar izole olmamıştı"

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya'nın hiç bu kadar izole olmadığını ve Batı bloğunun hiç bu kadar birleşmediğini dile getirdi.

05 Mart 2022 09:11 | Kategori: ABD

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Brüksel’de AB’den meslektaşlarıyla yaptığı toplantının ardından Rusya'nın Ukrayna işgali hakkında konuştu. Blinken, "Rusya hiç bu kadar izole olmamıştı, biz hiç bu kadar birleşmemiştik" dedi. Blinken Rus birliklerinin "sivillere saldırmak da dahil olmak üzere giderek daha fazla acımasız yöntemler kullandığını" ifade etti. ABD Dışişleri Bakanı Kremlin’in izlediği politikayı değiştirmemesi halinde daha fazla izole olacağını ve ekonomik sancı yaşayacağını belirtti. Blinken ayrıca, Ukrayna hava sahasını Rusya'ya kapatmanın tek yolunun NATO'nun bölgeye müdahalesi ile olabileceğini ve bunun da savaşın tüm Avrupa'ya yayılması anlamına geleceğini dile getirdi.

Borrell: Rusya’ya yaptırımların hedefi rejim değişikliği değil

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya’ya yönelik yaptırımların hedefinin rejim değişikliği olmadığını belirterek, Brüksel’de yaptığı açıklamada yaptırımları savaşın tetiklediğini ifade etti. Borrell ayrıca, AB'nin Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’den Rusya'ya taviz vermesini istemeyeceğini kaydetti.

Rusya'dan Facebook’a erişim engeli 

Rusya sosyal medya platformu Facebook’a erişim engeli getirdi. Rusya Federal Bilgi Teknolojileri Ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadsor) Ukrayna işgali nedeniyle Facebook’un devlet destekli bazı Rus medya organlarının hesabına erişim kısıtlaması getirmesine tepki amacıyla bu kararı aldığını duyurdu.

Rusya Temsilcisi: Türkiye’nin önerisi olumlu

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Gennadi Gatilov, Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarını Antalya’daki Diplomasi Forumu’nda bir araya getirme önerisini olumlu karşıladıklarını açıkladı. Gatilov Rus haber ajansı RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada, "11-13 Mart tarihlerinde yapılacak forumda dışişleri bakanlarının bir araya getirilmesini planlamak iyi bir fikir" dedi. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün yaptığı açıklamada, şartların el vermesi halinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba’yı Antalya Diplomasi Forumu’nda bir araya getirmek istediklerini söylemişti.

Çavuşoğlu Alman mevkidaşı Baerbock ile görüştü

Almanya ve Türkiye dışişleri bakanları NATO dışişleri bakanları toplantısının yapıldığı Brüksel’de bir araya geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Geçen haftalarda yaptığımız sayısız telefon görüşmesinden sonra nihayet NATO buluşması çerçevesinde görüşebildik. Güçlü Türk-Alman ortaklığı için çok teşekkürler Mevlüt Çavuşoğlu! Rusya krizinde birlikteyiz" ifadesini kullandı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI