radyobir
radyobir

"Rusya Noel'i ilerlememizi durdurmak için kullanacak"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 36 saatliğine ateşkes uygulanması talimatın vermesini, Rusya'nın Donbas'ta Ukrayna ordusunun ilerleyişini engellemesi için yapılan bir hamle olarak değerlendirdi.

06 Ocak 2023 08:11 | Kategori: Avrupa

Zelenskiy, gece saatlerinde yayımladığı görüntülü mesajıyla halka seslenerek, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Rusya'nın kararıyla, Ukrayna'da devam eden savaşta 36 saatlik bir ateşkesin uygulanması konusuna değinen Zelenskiy şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi, Noel'i Donbas'taki adamlarımızın (askerler) ilerlemesini bir süreliğine durdurmak ve teçhizat, cephane ve askere alınanları mevzilerimize yaklaştırmak için bir kılıf olarak kullanmak istiyorlar. Bu ne verecek? Kayıp hesabındaki bir başka artış. Dünyadaki herkes, Kremlin'in savaşı yenilenmiş bir güçle sürdürmek için savaştaki bir mühleti nasıl kullandığını biliyor."

Konuşmasının bir bölümünde Rusça konuşan Zeleneskiy, Rusya'nın vatandaşlarına hitap ederek, geçen yıl 15 Kasım ve 12 Aralık'ta Rus hükümetine bir "Barış Formülü" sunduklarını ama Kremlin tarafından kabul edilmediğini kaydetti.

Ukrayna'daki savaşın sürdüğünü aktaran Zelenskiy, Rus askerlerin ülkesinde kaldığı sürece savaşın devam edeceğini kaydetti.

Rusya'nın yeni bir saldırı hazırlığın içinde bulunduğunu iddia eden Zelenskiy, şöyle devam etti:

"Rusya, Ukrayna'ya ve tüm Avrupa'ya karşı yeni bir saldırı dalgası hazırlıklarını sessizce gizleyemeyecektir. Saldırganın bu savaşta nasıl ve ne zaman yeni bir tırmanışa hazırlandığını dünya ayrıntılı olarak bilecek."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI