radyobir
radyobir

"Rusya'yı asla terketmeyeceğim"

Sovyetler Birliği'nin son lideri Gorbaçov, başına ne gelirse gelsin Rusya'yı terk etmek gibi bir düşüncesi olmadığını açıkladı. Gorbaçov, 'tek ülke' olma hayallerinin suya düşeceğini söylediği ABD'nin de yeniden yapılanması gerektiğini belirtti.

04 Nisan 2015 11:27 | Güncelleme :04 Nisan 2015 14:23 | Kategori: Dünya

Rossiya 24 televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Mihail Gorbaçov, "Başıma ne gelirse gelsin Rusya'dan hiçbir yere kaçmayı düşünmüyorum. Kaçabilirdim, ancak hayır, bence bu yapılabilecek en son iş" dedi.

'TOPRAĞINI SEVİYORSAN YAŞANANLARI DA SEVERSİN'

Sovyetler Birliği'nin 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyasına karşı kazandığı büyük zaferin 70. yıldönümüne ilişkin dilek ve düşüncelerini paylaşayan duayen politikacı, "Bence Rus halkı gurur duymalı. Ruslar vatansever olmak için gereken zemine sahip. Eğer üzerinde büyüdüğün toprağı seviyorsan o topraklarda yaşanan her şeyi seversin" diye konuştu.

'ABD'NİN PRESTROYKAYA İHTİYACI VAR'

Uluslararası siyasi konjonktüre dair de önemli değerlendirmelerde bulunan Gorbaçov, küresel bir dünyada yaşadığımızı belirterek bu nedenle ABD'nin 'tek ülke' olma çabalarının işe yaramayacağını vurguladı.

ABD'nin politikalarının büyük oranda savunma sektörü tarafından belirlendiğini ifade eden Gorbaçov, bu durumun ekonomiden siyasete, kültürden sanata kadar her şeye etki ettiğini belirtti. Gorbaçov, daha önce ABD seyahatlerinde de dile getirdiği 'ABD'nin kendi perestroykasına ihtiyacı olduğu' düşüncesini de yineledi.

Sovyetler Birliği'nin son lideri Gorbaçov tarafından 1980'lerin sonunda uygulanan 'perestroyka' politikası, 'yeniden yapılanma' anlamına geliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI