radyobir
radyobir

"Rusya'da yerli Omicron vakaları saptandı"

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, ülkede ilk kez yerli Omicron varyantlı vaka tespit edildiğini belirtti.

26 Aralık 2021 08:08 | Kategori: Avrupa

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, Rostov bölgesindeki Don Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi'ni ziyareti sırasında, ülkede ilk kez ithal olmayan yerli Omicron varyantlı vaka tespit edildiğini belirtti.

Muraşko, "Sıkı şekilde takip ediyoruz. Dışarıdan gelen vakaların ortaya çıktığını görüyoruz. Yeni mutasyonlar hızlı bir şekilde lokalize oluyorlar. Bugün Rusya’da yerli Omicron vakaları tespit ettik” dedi.

Muraşko, Rus uzmanların Güney Afrika Cumhuriyeti’ni ziyaretleri sırasında, Omicron enfeksiyonunun klinik seyrinin bir takım özelliklerini tespit ettiklerini belirterek, "Uzmanlar enfeksiyonun klinik seyrinin özelliklerini değerlendirdi. Omicron varyantının öncekilere göre çok daha hızlı yayıldığını tespit etti” diye konuştu.

Kişisel güvenlik için maske, sosyal mesafe ve diğer kurallara uymanın önemine dikkat çeken Muraşko, "Yayılma çok hızlı gelişiyor. Çocuklar bulaşıcı sürece daha sık dahil oluyorlar, bu nedenle onlara güvenlik kurallarını öğretmek önemli” ifadelerini kullandı.

Omicron varyantlı enfeksiyonun seyrinin grip hastalıklarına benzediğini belirten Muraşko, yeni mutasyonun kendini hastalığın grip benzeri seyir ile gizlediğini kaydetti.
Bakan, bu bağlamda, koronavirüsü hızlı tespit etme yöntemlerini kullanarak ayırıcı tanının özellikle önem kazandığını da sözlerine ekledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI