radyobir
radyobir

"Sahaya mor formayla çıkacağız"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takımın dün akşam yaptığı antrenmana mor renkli kıyafetle gelirken bunun sebebini şöyle açıkladı: "17 Kasım Dünya Prematüre Günü. Erken doğan bebekler için bir farkındalık yaratmak adına ben ve oyuncularım ülke çapında böyle bir mesaj vermek istiyoruz. Benim torunum da erken doğmuştu. Gönlümüz istiyor ki Türkiye'nin bir çok yerinde iyi bakım görebilsinler."

16 Kasım 2015 09:10 | Kategori:

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, yaşanan terör olaylarının ardından Fransa'nın 2016 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapıp yapmayacağı tartışmalarıyla ilgili, bu tip hadiselerin geri adım attırmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı'nın 17 Kasım Salı günü Yunanistan ile yapacağı özel karşılaşma için Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"TERÖRİSTLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜLMEMELİ"

Meydana gelen terör saldırılarının ardından Fransa'da 2016 Avrupa Şampiyonası ev sahipliğinin tartışılmaya başlandığının aktarılması üzerine Terim, şunları söyledi:

"Bu olaylara en fazla üzülenlerden biriyim. Biz bu hadiseleri yaşadık. Hollanda maçımızın akşamı da yaşadık, Çek Cumhuriyeti maçımızın günü de yaşadık. Burada neyse, Fransa'da da odur. Lanetleme dışında kimsenin düşüncesi olamaz. Kınıyoruz. Allah bir daha göstermesin. Hiçbir ülke, hiçbir insan için bunu dileyemeyiz. Teröre direnmenin en önemli yolu da hiçbir aktiviteden vazgeçmemektir. Hele hele spordan asla. Benim şahsi kanaatim, muhakkak tedbirler alınmalı, sert durulmalı ama hiçbir zaman da ekmeklerine yağ sürecek duruma gelinmemeli."

"TERÖR KONUSUNDA BİRLEŞMELİYİZ"

Tüm ülkelerin terör konusunda birleşmesi gerektiğine dikkati çeken tecrübeli teknik adam, "Kime ne zaman, nerede vuracağı hiç belli olmuyor. Hiç ittifak etmedikleri kadar, hiç birbirlerini anlayışla karşılamadıkları kadar bu konuda çaba sarf edilmesi, bir araya gelinmesi lazım. Dilemememize rağmen, Allah korusun, herkesin bir gün kapısını terör çalıyor" diye konuştu.

"OYUNCULAR KATAR MAÇINDA REAKSİYON GÖSTERDİ"

Fatih Terim, ilk yarısı 1-0 geride tamamlanan Katar maçını 2-1 kazanan milli takımın, gerekli reaksiyonu gösterdiğini aktardı.

Oyuncuların yenilgiyi kabullenmeyen bir duruş ortaya koyduğunu vurgulayan Terim, "Mağlup olmamak için reaksiyon gösteriyorlar. Maçtan bir gün önceki toplantıda endişemi dile getirmiştim ve ilk yarıda beni mahcup etmediler bu konuda ama ikinci yarı baskı, pas, pozisyon, istek ve iyi oyun, hepsi bir aradaydı. Zaten kazanmaları gereken bir maçtı. Rakibin kim olduğu önemli değil ama kazanmak lazım. Kazanmalarından memnunum" ifadelerini kullandı.

"ÇAĞLAR JET HIZIYLA YÜKSELDİ"

Bu maçta sakatlanan Serdar Aziz'in kadrodan çıkarıldığını hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Serdar'ın yerine Ümit Milli Takım'dan Kaan Ayhan ve Çağlar Söyüncü'yü aldık. Çağlar tabii jet hızıyla A Milli Takım'a gelenlerden biri. Çünkü 19 yaş altı, 20 yaş altı derken, Ümit Milli Takım'da 1 maça çıktı ve şimdi de A Takım'da. Onlar da adapte olacaklar ve Yunanistan maçını en iyi şekilde bitireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

İki hazırlık maçından birini geride bıraktıklarını söyleyen Terim, "Şimdi salı günü de Yunanistan ile oynayacağız. Bu seneyi iyi kapatma adına, geçen seneden beri mağlup olmayan takımımızın, inşallah 2015 yılını yine güzel oyun ve sonuçla bitirmesini temenni ediyorum" şeklinde görüş belirtti.

"FİNALLERE GİTMEMİZDE EN BÜYÜK PAY TARAFTARIN"

Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası finalleri öncesi taraftarlara çağrıda bulunulurken, "Konya'daki o güzel taraftarı yakaladıktan sonra, onlarla ilgili başka duygularımız var artık. Eğer finallere gittiysek en büyük pay onların. Fransa'da iyi neticeler alacaksak da yine taraftarımızla alacağız. Taraftarımızın bizi yalnız bırakmamasını rica ediyoruz. 'Bitti demeden bitmez' sloganıyla taraftarımızın yerlerini ayırtmasını istiyoruz" diye konuştu.

DÜNYA PREMATÜRE GÜNÜ İÇİN MOR GİYDİ

Fatih Terim, antrenmana mor gömlek ve mor kazak giyerek gelirken, bunun nedeni de medya mensuplarıyla paylaştı.

Yunanistan karşılaşmasının oynanacağı 17 Kasım'ın, Dünya Prematüre Günü olduğuna dikkati çeken Terim, sözlerini şöyle tamamladı:

"Neden mor giydiğimi anlatayım. Yarın da mor giyeceğiz çünkü 17 Kasım Dünya Prematüre Günü. Erken doğan bebekler için bir farkındalık yaratmak adına ben ve oyuncularım ülke çapında böyle bir mesaj vermek istiyoruz. Benim torunum da erken doğmuştu. Gönlümüz istiyor ki Türkiye'nin bir çok yerinde iyi bakım görebilsinler. Bu üniteleri çoğaltmalıyız. Bu nedenle bu mor bilekliği de taktım. Ülkemizde biraz eksiklik var. Herkes özel hastaneye gidemeyebilir. Türkiye'nin her yerinde devlet hastanelerimizin de erken bebeklere gereken alakayı, ihtimamı göstermesini rica ediyoruz. Bunun için de mor giyiyoruz. Yarın da mor tişört giyeceğiz tüm bebekler için."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI