radyobir
radyobir

"Sandık olmazsa aday değilim!.."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile partinin 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere bir araya geldi.

22 Kasım 2018 12:56 | Kategori:

İnce, son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını parti üyelerinin belirlemesi gerektiğini söylemişti. İnce ancak bu şartla İstanbul'a aday olabileceğini vurgulamıştı.

Muharrem İnce görüşmeden sonra şunları söyledi:

"Bu yerel seçimlerde birlikte çalışacağız, başarılı olabilmek için var gücümüzle çalışacağımızı anlattım. 89'da yaptığımız gibi örgütü dikkate almamız gerektiğini aktardım. 89'da ne yapmıştık. Sayın Nurettin Sözen İstanbul’da tek adaydı. Tek aday olmasına rağmen ön seçime girmişti. Tek kişi olarak sandıktan çıkınca seçimi de almıştı. Bunun doğru olacağını kendisine ilettim.

51 günde 13 vilayete gidemedik. Şimdiden sadık koyalım. Üyelerimiz karar versin kimin aday olacağına. Örgütü harekete geçirsek başarılı oluruz. Bunları sayın  genel başkana aktardım. İllerden tekrar görüş istediklerini söyledi sayın genel  başkan. Muharrem ince kendine koltuk derinde değil, Türkiye derdindeyim. Sandık olmazda gel aday ol derlerse asla aday değilim. Eğilim yoklaması olursa İstanbul'da yarışa gireceğim.

Örgütün belirlediği aday miting yapabilmeli. Onun için acele etmemiz gerektiğini düşünüyorum örgütün gücünü arkasına alacak belediye başkan adaylarının başarılı olacağını düşünüyorum."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI