radyobir
radyobir

"Sergen Yalçın'la ilgili önemli iddia..."

TheseFootballTimes internet sitesi 'Sergen Yalçın: Dünyanın en iyi futbolcusu olabilirdi' başlığıyla bir makale yayımladı.

21 Eylül 2017 11:37 | Kategori:

CNN Türk'ün aktardığına göre 5 dilde yayın yapan TheseFootballTimes sitesindeki James Kelly imzalı makalede şu ifadelere yer verildi:

"Tarih 9 Ekim 1999… Almanya ile Türkiye Avrupa Şampiyonası elemelerinde karşılaşıyor. İlk yarı devam ederken Almanya'nın kullandığı kornerde top Türkiye savunması tarafından karşılanıyor ve top Türkiye'nin 10 numarasıyla buluşturuluyor.

Orta boyda, biraz kilolu bir adam olan bu kişi Sergen Yalçın. Topla Alman yarı sahasına geçen bu adamın karşısına bir efsane olan Lothar Matthaus çıkıyor. Sergen topu Matthaus'un sağından atıp solundan geçiyor ve rakibini ekarte edip topla buluşuyor.

​‘BELKİ DE DÜNYANIN EN İYİ FUTBOLCUSU OLMASI GEREKEN ADAMI İZLEDİKLERİNİ FARKINDA DEĞİLLER'

Pozisyonun devamında Sergen Yalçın'ın şutunu Oliver Kahn kurtarıyor ancak stattaki 63 bin kişi izledikleri oyuncunun şairane oyununu, yaptıklarını, pozisyonu şaşkın bir şekilde izlerken belki de dünyanın en iyi futbolcusu olması gereken adamı izlediklerinin farkında değil."

‘YALÇIN'IN FUTBOLUNU ALMANLAR CİDDİYE ALMIŞ OLSAYDI…'

Makalede, Türkiye milli takımının 10 numarasının Bayern Münih formasıyla Matthaus ve Kahn'la birlikte her hafta yan yana oynayabileceği belirtiliyor.

2007'de Sergen Yalçın'ın futbolunu Almanlar ciddiye almış olsaydı Sergen Yalçın'ın dünyanın en iyi oyuncusu olurdu' deniliyor.

Makaleye göre bir dönem Sergen Yalçın'ın takım arkadaşı olan Daniel Pancu, Yalçın'ın o dönemin Zidane'lı Real Madrid'ine karşı Barcelona'da oynayabilecek kadar iyi bir futbolcu olduğunu söylemişti.

Sergen Yalçın bugün iyi bir 10 numarada aranan bütün özelliklere sahipti.

Top sürme, harika bir sol ayak, duran toplardaki başarısıyla o tam bir 10 numaraydı.

The Guardian gazetesi Sergen Yalçın'ın 60 metre uzaktan bir kül tablasını vurabileceğini yazıyordu.

Fiziken yetersizmiş gibi görünmesine rağmen topla olan kuvvetli oyuncu, hızlı dönüşleriyle dikkat çekiyordu. Teknik yeteneği muhteşemdi. Eski UEFA Başkanı Lennart Johansson onun için 'Sahip olduğu yetenekle Avrupa'daki her hangi bir takımda oynayabilir' demişti.

‘PARTİLER, KUMAR, AT YARIŞI VE GECE HAYATINA DÜŞKÜNLÜK GİBİ BİR KARA YANI VARDI'

Makalede Sergen Yalçın'ın tüm bu potansiyeline ve başarılarına rağmen hayatında partilere, kumara, at yarışına ve gece hayatına olan düşkünlük gibi bir kara bir yanının da olduğu belirtildi.
Beşiktaş'tan ayrılmasına neden olan da makaleye göre bu 'Playboy' hayatıydı.

'YENİDEN 20 YAŞINDA OLSAM, TÜRKİYE'Yİ 3 GÜN İÇİNDE TERK EDERDİM'

Makalenin sonunda Sergen Yalçın'ın profesyonellikten yoksun davranışları ve yurtdışına çıkmayı kabul etmemesi nedeniyle anavatanı dışında pek tanınmadığı belirtilirken oyuncunun dünyanın en iyi futbolcularından biri olduğunun altı çizildi.

Son söz ise Sergen Yalçın'a bırakıldı: Yeniden 20 yaşında olsam, 3 gün içinde Türkiye'yi terk ederdim.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI