radyobir
radyobir

"Sınırdan ABD'ye sığınanlar arasında Türk doktorlar var"

Türk Amerikan Hekimler Birliği (Turkish American Medical Association - TAMA), Türkiye'de can güvenlikleri sağlanmadığı için bazı Türk doktorların Meksika sınırından kaçak olarak tehlikeli yollardan ABD'ye sığınma yolunu seçtiğini duymanın derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

05 Ağustos 2022 11:25 | Kategori: ABD

TAMA, Türkiye’de doktor ve sağlık çalışanlarına saldırı ve tehditleri şiddetle kınadıklarını açıkladı. TAMA Başkanı Dr. Rabia Gürses Özden, Türkiye'de doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sarmalını da kaygıyla izlediklerini söyledi.

ABD’de 350 fazla seçkin Türk doktorun üyesi olduğu Türk Amerikan Hekimler Birliği, Türkiye’de ölümle tehdit edilen Prof. Dr. Esin Şenol Davutoğlu’nun yanında olduklarını belirterek, meslektaşlarının can güvenliğinin derhal sağlanması gerektiğini kaydetti.

TAMA Başkan Yardımcısı Doçent Dr. Ergin Koçyıldırım da, "Sağlıkta şiddetin geldiği nokta çok endişe verici. Esin Davutoğlu Şenol’a yapılan tehdit ve saldırıların oldukça planlı ve organize bir şekilde gerçekleştiğini düşünüyorum. Türkiye’den yurtdışına çıkan meslektaşlarımızın sayısında da son zamanlarda büyük bir artış var. ABD'deki ihtisas programlarına her yıl, bir elin parmakları kadar sayıda hekim yerleşirken bu sayı bu yılın ilk aylarında 50’yi aştı. Orada yaşayan meslektaşlarımız, panik içerisinde 'giderlerse gitsinler' denilen bir dönemde, özellikle son günlerde ulusal basına da yansıyan Meksika sınırından kaçak geçiş yapan ve sayısı yılın ilk yarısında 15 bini geçen Türkler'in arasında doktorların da olduğu haberini almamız bizleri oldukça üzdü. Tehlikeli ve kaçak yollardan ABD’ye gelmek isteyen ülkedeki sağlık çalışanlarının gelecek kaygıları, gelinen endişe verici duruma işaret ediyor” diye konuştu.

Türkiye’deki meslektaşlarının ve tüm sağlık çalışanlarının sağlıkta şiddete karşı verdiği mücadeleyi büyük bir saygıyla ve destekle yakından takip ettiklerini ifade eden TAMA, Dr. Esin Şenol Davutoğlu’na karşı planlı saldırı girişimini kınadıklarını ve Amerika’daki Türk hekimler olarak her zaman Dr. Şenol Davutoğlu’nun yanında olduklarını belirtti.

"Sağlık çalışanlarının iş ve can güvenliği bir an önce sağlanmalı”

Türk Amerikan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Rabia Gürses Özden, "Türkiye’de sağlıkta şiddetin tırmanarak artması bizleri çok endişelendiriyor. Meslektaşımız Dr. Ekrem Karakaya’nın katledilmesinin acısı yüreklerimizi dağlarken, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un ölümle tehdit edilmesini ve tehdit edenin serbest bırakılmasını tek kelimeyle korkunç buluyor ve kınıyoruz. Vatanımızdaki sağlık çalışanlarının, bir an önce can ve iş güvenliklerinin sağlanmasını talep ediyor ve meslektaşlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI