radyobir
radyobir

"Sırbistan'ın AB üyeliği konusunda karamsarım"

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ülkesinin yakın zamanda Avrupa Birliği'nin (AB) parçası olacağı konusunda karamsar olduğunu söyledi.

20 Ocak 2023 06:52 | Güncelleme :20 Ocak 2023 08:57 | Kategori: Avrupa

Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) katılan Vucic, "Avrupa'nın Ufkunu Genişletmek" isimli panelde konuştu.

Vucic, "Sırbistan'ın yakın bir zamanda AB'nin parçası olacağı konusunda biraz karamsarım. Sadece Sırbistan'ın değil, bölgedeki diğer ülkelerin de durumunun böyle olduğunu düşünüyorum. Görüşmelerimiz devam ediyor ancak AB'den farklı görüşlerimiz var." diye konuştu.

Kendi ülkesi kadar Ukrayna'nın da toprak bütünlüğünü savunduklarını kaydeden Vucic, "Bize soracak olursanız, Kırım ve Donbas, Ukrayna'nın parçası ve bu tavrımızı değiştirmeyeceğiz. BM üyesi devletlerin toprak bütünlüğüne, Sırbistan'ın toprak bütünlüğü söz konusu olduğunda duruşunu değiştiren diğer birçok ülkeden daha sadık kalacağız." ifadelerini kullandı.

Vucic, Sırbistan'ın BM'nin bütün kararlarını desteklediğini ve saygı duyduğunu kaydederek, "Benim sorum, neden bazı büyük güçler, Sırbistan'ın toprak bütünlüğü söz konusu olduğunda, BM karar ve tüzüklerine saygı durmuyor?" şeklinde konuştu.

Sırp Cumhurbaşkanı Vucic ayrıca, başta Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile olmak üzere Davos'ta gerçekleştirdiği tüm ikili görüşmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI