radyobir
radyobir

"Sistemde arıza var!.."

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme rövanşında konuk olduğu Monaco'ya 3-1 yenilerek Avrupa'nın 1 numaralı kupasında gruplara kalma hayallerine bir kez daha veda etti. Karşılaşmayı değerlendiren spor yazarları, başta teknik direktör Pereira olmak üzere sarı lacivertli takımdan birçok isme ağır eleştirilerde bulundu.

04 Ağustos 2016 09:56 | Kategori:

RÜŞTÜ REÇBER (HÜRRİYET)

Pereira, üçlü savunma oynayarak daha hücuma yönelik bir futbol oynayacaklarını sürekli söylüyor. Ama dün gördük ki üçlü defans oynamak kolay değil. Sağ ve sol bekiniz, bir Cafu ve bir Roberto Carlos değil. Dolayısıyla rakibe, eğer hücuma çıkmışsanız, çok fazla atak şansı vermiş olacaksınız. Tamam, rakibi 5 defansla karşılama lüksümüz oluyor ama o zaman da orta sahadaki futbolcuların orta alanı ve kanatları kontrol etmesi gerekir ki bu da çok zordur. Düşüncem o ki Pereira yakın zamanda tekrardan dörtlü defansa geçecektir.



UĞUR MELEKE (HÜRRİYET)

Öncelikle genç teknik adam Jardim’i tebrik ederek başlamak gerek: İlk maçta neyi kötü yaptılarsa bir hafta içinde o arızalarını giderme üzerine çalışmış, genelde başarılı da olmuş. İstanbul’da F.Bahçe oyunu sağ stoper Kjaer üstünden kurmuştu, Monacolular daha maçın ilk saniyesinden itibaren o bölgeyi presle kapadılar. F.Bahçe’nin oyun kurmasına engel oldular. Monaco’nun ilk maçta çok çaresiz gözüken bir başka bölgesi de orta sahanın merkeziydi. İstanbul’da yokları oynayan Fabinho-Bakayoko ikilisi Fransa’da çok agresiftiler, ısırdılar, aradılar.

RIDVAN DİLMEN (SABAH)

Bir takımın 2.5 ayda bu kadar kadro değişikliği yapması handikaptır. Bir de buna sistem değişkliği ile Pereira katkı sağlayınca savunma organizasyonunda da hücum organizasyonunda da çok ciddi problemler yaşadı. 1- Sistemde arıza var, 2- Çok yeni bir takım, 3- Fizik gücü zayıf... Bu üç faktör başarısızlık için yeterli zaten... Monaco takımı; sakin, genç, sabırlı bir takım. Onlar da hazır değil ama Fenerbahçe'yi o kadar zayıf yakaladılar ki aslında çok da zorlanmadılar turu getirecek skoru yakalarken.



FEYYAZ UÇAR (FANATİK)

Yazık oldu. En çok ta Emenike’ye. İki maçta üç gol at, ama takımın elensin. Atabileceği kim bilir kaç gol daha vardı. Kaç defansı daha zora sokacaktı. Yanından vurup gideceği bir sürü defans adamı, Sarı-Kanaryalar’ın elenmesine duacı. Fenerbahçe taraftarı, asla unutmamalı. Uluslararası arenada bunları yapabilen bir oyuncu ne olursa olsun kaybedilemez. Emenike bu takımın bankosudur.



GÜNTEKİN ONAY (VATAN)

Monaco, çok vasıflı bir takım değil. Şayet dengeli geçen 2 maçta da fazla kilolarıyla dikkat çeken Fernandao biraz daha hazır olsa çok şey değişebilirdi. Pereira, bu kadar etkisiz ve yetersiz bir Fernandao performansına fazla tolerans gösterdi. Fenerbahçe tutuk başladığı maçta İlk 20 dakikada gelen 2 golün faturasını ağır ödedi. O bölüm dışında 180 dakikalık oyunda temsilcimiz turu daha fazla hak eden takım görüntüsündeydi.

ERMAN TOROĞLU (SABAH)

Geçen sene Fernandao, Van Persie oynuyor diye ortalığı yangın yerine çevirdi. Peki aynı Fernandao sezon açılışına kaç kilo fazlayla geldi? Düşünün, Nani ve Van Persie şu takımda forma giyse işin rengi değişir miydi? Kesinlikle değiştirdi.Monaco da çok hazır değil ancak Fenerbahçe hiç değil. İlk maçta sarılacivetliler, daha iyi mücadele ettiler. Orada kaçan goller, buradaki sonuca tesir etti bence. Takım kadrosuyla, takım tertibiyle çok fazla oynarsanız işte bu duruma gelirsiniz. Son dört sene bakın Fenerbahçe kadrosundaki değişikliklere...




Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI