radyobir
radyobir

"Suriye ile de normal ilişkilere döneceğiz"

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin Rusya ve İsrail'le başlayan diplomatik açılım sürecinin devam edeceğini belirterek "Eminim ki Suriye ile de normal ilişkilere döneceğiz. Buna ihtiyacımız var" dedi.

13 Temmuz 2016 12:51 | Kategori: Dış Politika

Ankara'da düzenlenen Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanları toplantısında konuşan Yıldırım, 'terörle mücadelenin başarısı için' Suriye ve Irak'ın istikrara kavuşması gerektiğini ifade etti.

"Dostluk halkasını olabildiğince genişleteceğiz" diyen Binali Yıldırım, Suriye'deki iç savaşın sonlandırılması için küresel işbirliği yapılması gerektiğini de vurguladı:

"Bölgedeki bütün hakim güçlerin yaşanan durumu gözden geçirmesi rekabeti bir kenara bırakarak insanlığın yok olmasına daha fazla göz yummamalarını bekliyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz başında Suriye sınırındaki Kilis'e yaptığı ziyarette Suriye Cumhutrbaşkanı Beşar Esad iktidardan gitmeden ülkedeki krizin çözülemeyeceğini bir kez daha yinelemişti.

Erdoğan Kilis'teki konuşmasında "Suriye'nin başındaki zalimdir, DAİŞ'liden çok daha ileri bir teröristtir" demişti.

Binali Yıldırım geçen hafta yaptığı bir konuşmadaysa Türkiye'nin Suriye ve Mısır'la kavga etmesi için bir neden olmadığını söylemiş ve "İlişkilerimizin düzelmesi için çok neden var" demişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI