radyobir
radyobir

"Toplu mülteci gönderimi olmayacak"

ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly, ülkedeki mültecilere yönelik askeri bir müdahalenin olmayacağını belirterek, "Toplu şekilde geri gönderim olmayacak" dedi.

24 Şubat 2017 08:14 | Kategori: Dünya

ABD Başkanı Donald Trump ve Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'nun geçen ay iptal edilen görüşmesinin ardından Meksika'ya giden ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly, ortak basın toplantısında konuştu.

Trump'ın, "Ülkedeki kötü adamları daha önce hiçkimsenin görmediği bir oranda dışarı atıyorum. Ordunun da iş birliği var" sözlerinin yöneltilmesi üzerine konuşan John Kelly, ABD'den "Toplu şekilde geri gönderim olmayacak" ifadelerini kullandı.

'MEKSİKA'YLA YAKIN İŞBİRLİĞİ'

Kelly, ABD'nin Meksika hükümetiyle yakın iş birliği içinde çalıştığını da belirterek, "Göçmenlere yönelik askeri bir müdahale de olmayacak" diye konuştu.

Donald Trump'ın, Meksika ile ABD arasında duvar çekilmesini öngören kararnamesinin ardından Nieto, 31 Ocak'ta ABD'ye yapacağı ziyareti iptal etmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI