radyobir
radyobir

"Trump-Erdoğan telefon görüşmesinde Esper da vardı"

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Amerikan askerlerini Suriye'de Türkiye'nin olası operasyon bölgesinden çıkardıklarını doğruladı. Sözcü ABD basınında yer alan haberlerin aksine Başkan Trump'ın konuyla ilgili olarak kendilerine danışıldığını söyledi.

09 Ekim 2019 08:25 | Kategori: Dış Politika

Pentagon sözcüsü Jonathan Hoffman yaptığı yazılı açıklamada, "Suriye’nin kuzeyindeki ABD askerlerini, güvenliklerini sağlamak için Türkiye’nin olası müdahale rotasının dışına çektik” dedi.

"Başkan Pentagon'a danıştı"

Hoffman, aksi yönde haberlerin yayınlanmaya devam etmesine rağmen, Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley’ye, son birkaç gün içerisinde, Türkiye’nin askeri operasyonu karşısında Suriye’nin kuzeyindeki ABD askerlerini koruma çabaları ve bölgedeki durum hakkında Başkan Donald Trump tarafından danışıldığını belirtti.



Sözcü Hoffman, Bakanlığın, Suriye’nin kuzeyinde bir güvenli bölge oluşturulmasının istikrarı sağlamanın en iyi yolu olduğu yönündeki duruşunu sürdürdüğünü vurguladı.

Pentagon sözcüsü "Maalesef Türkiye tek taraflı olarak harekete geçmeyi tercih etti. Bunun neticesinde, Suriye’nin kuzeyindeki ABD askerlerini emniyetlerini sağlamak için Türkiye’nin olası müdahale rotasının dışına çektik. Şu an itibariyla Suriye’deki askeri varlığımızda bir değişiklik yapmadık” dedi.

ABD Başkanı Trump'ın Suriye kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinin ardından gelmişti. ABD'li yetkililer söz konusu görüşmeye hem Savunma Bakanı Mark Esper hem de ABD Genel Kurmay Başkanı Mark Milley'nin katıldığını açıkladı.

Reuters haber ajansına konuşan yetkili "Başkan Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşmede askeri konuların gündeme gelmesi olasılığı sebebiyle telefon görüşmesine Bakan Esper ve Genel Kurmay Başkanı Milley de katıldı" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI