radyobir
radyobir

"Trump: "Saldıranlar hesabını verecek"

Başkan Donald Trump, Twitter'daki 12 saatlik paylaşım engeli kalktıktan sonra ilk olarak videolu bir mesaj yayınladı. Trump, "Şiddet eyleminde bulunanlar ülkemizi temsil etmiyor ve yaptıklarının bedelini ödeyecekler" dedi.

08 Ocak 2021 09:58 | Güncelleme :08 Ocak 2021 10:10 | Kategori: Dünya

Başkan Donald Trump, Twitter'daki 12 saatlik paylaşım engeli kalktıktan sonra ilk olarak videolu bir mesaj yayınladı. Trump, "Şiddet eyleminde bulunanlar ülkemizi temsil etmiyor ve yaptıklarının bedelini ödeyecekler" dedi.​

Yaklaşık iki buçuk dakikalık videoda, Başkan Trump yaşananları çirkin bir saldırı olarak tanımladı ve kendisini çok öfkelendirdiğini ifade etti.

Trump, Kongre binasına girenlerin Amerikan demokrasinin merkezini kirlettiğini belirtti.

"Kongre seçim sonuçlarını onayladı. Yeni yönetim 20 Ocak'taki yemin töreniyle görevine başlayacak. Bu noktadan sonra pürüzsüz, düzenli ve hatasız bir geçiş sürecine yoğunlaşacağım. Şu an yaraları sarma ve uzlaşı zamanıdır" diyerek bizzat seçim yenilgisini kabul etmiş oldu.

Amerika'ya hizmet etmenin kendisi için hayatının en büyük gurur kaynağı olduğunu ifade eden Donald Trump, mesajını destekçilerine şu sözlerle seslenerek bitirdi: "Hayal kırıklığına uğradığınızı biliyorum. Ama olağanüstü hikayemizin daha henüz yeni başladığını da bilmenizi istiyorum."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI