radyobir
radyobir

'Türk hackerlerdan' Rusya İletişim Bakanı'na siber saldırı

Rusya İletişim Bakanı Nikolay Nikiforov'un Instagram hesabına, Türk olduğu sanılan kişiler tarafından siber saldırı düzenlendi.

04 Ocak 2016 10:59 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Kendilerine ‘Börteçine Siber Tim’ adını veren grup, Nikiforov’un Instagram hesabına girdi. Hacker grubu Nikiforov’un hesabına Türk bayrakları, bozkurt başı ve Atatürk’ün portresinin de dahil olduğu fotoğraflar yerleştirdi.

Nikolay Nikiforov’un Instagram hesabına düzenlenen saldırı, Ayyıldız adlı bir hacker grubunun Rus internet sitelerine siber saldırı düzenleyeceğini açıklaması ardından geldi.

Bu arada Nikiforov ise Vkontakte hesabından yaptığı açıklamada, olayın üzerinden dokuz saat geçmiş olmasına rağmen Instagram’dan teknik destek alamadığını belirtti. Nikiforov bu nedenle Instagram’ın güvenliğini sorguladığını da ekledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI