radyobir
radyobir

'Türkçe sözlerle eşlik edince duygulandım'

Şarkıları ve yorumuyla dünya müzik listelerinde zirveye yerleşen ve melodik müziğiyle Türk dinleyicisinin de beğenisini kazanan Yunan sanatçı Despina Vandi, konserlerde Türk dinleyicisinin Türkçe sözlerle şarkılara eşlik etmesinin kendisini çok duygulandırdığını söyledi.

14 Ekim 2018 12:18 | Kategori: Kültür & Sanat

Sema SEZEN 

20 yılı aşan kariyerinde birçok saygın ödüle layık görülerek ününü Yunanistan sınırları ötesine taşıyan, albümleriyle en yüksek satış rakamlarına ulaşan, dünya müzik listelerinde zirveye yerleşen Despina Vandi, en sevilen şarkılarını Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava sahnesinde seslendirecek. Şarkıları pek çok sanatçı tarafından cover’lanan Despina Vandi’nin, Anaveis Foties şarkısını Mustafa Sandal Aşka Yürek Gerek, Apapa şarkısını Ziynet Sali Ba-Ba, Thelo Na Se Do şarkısını Yaşar ve Yıldız Usmonova Seni Severdim ismiyle seslendirmişti.

Sanatçı bu yaz başında "Mamma Mia” müzikaliyle geniş bir turneye çıktı ve kapalı gişe gösteriler gerçekleştirdi. Karşı kıyının en sevilen seslerinden Despina Vandi, 17 Eylül’de 7. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak.   
Dünyanın en çok albüm satan Yunan sanatçısı olan Despina Vandi ile 17 Eylül akşamı vereceği konser öncesinde sanat yaşamı hakkında konuştuk.  

-Neredeyse 30 yıldır sahnedesiniz ve enerjiniz hala çok yüksek… Siz nasıl hissediyorsunuz? 

Zaman çok çabuk geçiyor. İşime duyduğum aşk ise her geçen yıl daha da büyüdü. Müziğin, şarkı söylemenin, sahnenin bambaşka bir büyüsü var. Ve bu beni çok besliyor, motive ediyor. 50 yıl da geçse bu heyecan hep taze… Çünkü işin doğası bunu gerektiriyor. Her performans o ana özel ve tekrarı yok. O heyecan, enerji hep diri olmazsa bu işi yapamazsınız zaten. 

-Şöyle bir geriye dönüp baktığınızda sizde iz bırakan, unutamadığınız anlar var mı? 

Olmaz mı? Mesela Lucabettus Theatre’daki konserlerim sırasında da çok güzel anlar yaşadım. Atina’nın merkezindeki caddelere taşan inanılmaz bir kalabalık vardı. Rex Music Theater’daki performanslarım benim için çok özeldir. Yine Gia albümümün dünya turnesi kapsamında verdiğim konserler… Çok var…

-"Gia” demişken… Hala dinlediğimizde içimizi kıpır kıpır eden bir şarkı… Sizdeki yeri de özel olsa gerek…

Aslında yaptığım her şarkı, her albüm benim için özel ve önemli. Ama Gia yayınladığı dönemde gerçekten çok büyük bir çıkış yakaladı. Bu sayede tüm dünyayı gezdim, tüm dünyada müzik listelerine girdim, dünya çapında birçok ödül aldım. Bunlar çok mutluluk vericiydi tabii…

-Dediğiniz gibi sizin birçok şarkınız hit oldu… Türkiye’de de Mustafa Sandal, Ziynet Sali gibi isimler tarafından Türkçe sözlerle yorumlandı şarkılarınız… Bu yorumları siz nasıl buldunuz? 

Çok başarılı… Bunu samimiyetle söylüyorum. Şarkılarımın başka ülkelerde, o ülkelerin sanatçıları tarafından yorumlanması çok hoşuma gidiyor. 

-İstanbul’daki ilk solo konseriniz olacak, değil mi? 

Evet! Daha önce sevgili Ziynet Sali’nin bir sahnesine konuk olmuştum. Geçtiğimiz aylarda da Bursa’da festivalde sahne aldım. Harika bir izleyici vardı. Karşımda yüzlerce insan bir anda "Ola Se Thymizoun” şarkısını Türkçe sözlerle söylemeye başlayınca çok duygulandım. 

"BU MÜZİKAL OYUNCULUĞUMU GELİŞTİRDİ" 

-Bu yıl "Mamma Mia” müzikaliyle geniş bir turne yaptınız. Nasıl bir deneyimdi sizin için? 

Farklı şeyler denemeyi seven biri olarak, bu kadar popüler ve herkesin bildiği bir yapımda yer almak benim için çok keyifli. Filmde Meryl Streep’in oynadığı Dona karakterini canlandırıyorum. Tabii söz konusu müzikaller olunca tek başına şarkı söylemek yeterli değil. Bu proje kendimi oyunculuk anlamında geliştirmem için de büyük bir fırsat oldu. İzleyicilerden de çok güzel dönüşler alıyoruz. Kapalı gişe oynuyoruz. Bu projenin bir parçası olduğum için çok mutluyum. 
 
-Sürekli üreten, yeni şeyler deneyen, çok yönlü bir yapınız var… Aklınızda yeni fikirler, projeler var mı? 

Şimdi bir yemek programı hazırlıyorum. Çok yakında ekranda olacak. Yeni yerler keşfettiğimiz, farklı mutfakların yemeklerini denediğimiz, hem gezip hem yemek yaptığımız bir program… Onun dışında kendi kreasyonlarımı paylaştığım bir internet sitem var bildiğiniz gibi… 

-Peki, turneler, albümler, konserler, çekimler derken… Bu kadar yoğun bir tempoda işiniz ve özel hayatınız arasında bir denge kurabiliyor musunuz? 

Başlarda zorlanıyordum açıkçası… Çocuklarım küçükken elbette çok daha zordu. Çalışan bir anne olmak, özellikle de bizim mesleğimiz söz konusu olduğunda hiç kolay değil. Ama ailem, eşim bana her zaman destek oldu. Hatta şehir dışı konserler, turneler olduğunda artık bir bölümüne onlar da benimle geliyorlar. Yıllar içinde bu dengeyi kurmayı başardık. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI