radyobir
radyobir

"Türkiye çok tehlikeli bir sürecin içine sürüklenebilir"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'de 3 Türk askenin hayatını kaybetmesiyle ilgili "Türkiye çok tehlikeli bir sürecin içine sürüklenebilir" dedi. Kılıçdaroğlu, hükümete de sağduyulu olma konusunda çağrıda bulundu.

24 Kasım 2016 12:08 | Güncelleme :24 Kasım 2016 13:39 | Kategori:

Türkiye Otelciler Federasyonu Genel Kurulu'nda konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"NE OLDU DA 14 YILDA TÜRKİYE'DE ÜÇ TERÖR ÖRGÜTÜ OLDU?"

"Son 14 yıllık çerçeveye baktığımızda PKK terör örgütü vardı, şimdi iki terör örgütü daha önümüzde duruyor. Biri IŞİD biri FETÖ denilen terör örgütü. Ne oldu da 14 yılda Türkiye'de üç terör örgütü oldu? Bunun üzerinde hepimizin düşünmemiz lazım. Kuşkusuz bizim düşüncelerimiz var."

"HÜKÜMET YETKİLİLERİNE SAĞ DUYUYLA DAVRANMALARINI TAVSİYE ETMENİN ÖTESİNDE BİR ŞEY SÖYLEYEMEYECEĞİM"

Kemal Kılıçdaroğlu Suriye uçaklarının Türr askerini vurduğu yolundaki haberlerle ilgili olarak da şunları söyledi:

"İkincisi Fırat Kalkanı harekatı… Genelkurmay'ın yaptığı açıklama, Suriye hükümetine ait uçaklarla askerlerimizin vurulduğu şeklinde haber. Bu çok tehlikeli bir kapıya bizi getirebilir. Çok tehlikeli bir sürecin içine Türkiye'yi sürükleyebilir. Buradan hükümet yetkililerine sağ duyuyla davranmalarını tavsiye etmenin ötesinde bir şey söyleyemeyeceğim. Bölgemizde Türkiye temel bir denge unsuruydu. Sağduyunun çok önemli olduğuna inanıyorum."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI