radyobir
radyobir

"Türkiye'nin sınırları sadece Türkiye'yi ilgilendirir"

Rusya lideri Putin'in "Türkiye sınırları kapatılsın" önerisini getirmesini yorumlayan Başabakan Davutoğlu, "Türkiye'nin gıyabında iki ülke liderinin yaptığı görüşmelerin bir karşılığı ya da anlamı yoktur. Türkiye'nin sınırları sadece Türkiye'yi ilgilendirir" dedi.

19 Nisan 2016 07:46 | Kategori: Dış Politika

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Strasburg ziyareti öncesi havalimanında soruları yanıtladı. Gazeteciler, Rusya Devlet Başkanı Putin'in ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesinde "Türkiye-Suriye sınırı kapatılsın" önerisi getirmesi Başbakan'a soruldu. Başbakan bu soruya "Türkiye’nin gıyabında iki ülke liderinin yaptığı görüşmelerin bir karşılığı ya da anlamı yoktur. Türkiye’nin sınırları sadece Türkiye’yi ilgilendirir" " yanıtını verdi. 

"Türkiye’nin sınırları, sadece mültecilere insani bakımdan açık olmuştur." diyen Davutoğlu, "Dünya’nın Türkiye’ye sadece teşekkür borcu vardır. Hesap sormaya hakkı ya da haddi kimsenin yoktur" diye devam etti. 

Başbakan, Kilis'e düşen roketlerle ilgili olarak ise "Kilis’te gerekli tüm tedbirleri Genelkurmay Başkanlığımız almıştır. Almaya da devam edecektir." değerlendirmesini yaptı. 

'İnancımı sürdürüyorum'

Başbakan Davutoğlu AB ile Türkiye arasındaki mülteci krizinin çözümü için varılan anlaşmayla ilgili de " "Ben haziran ayında vize muafiyetinin devreye gireceğine olan inancımı sürdürüyorum.

Olmaması halinde, Türkiye'nin taahhütlerine bağlı kalmasını kimse bekleyemez. Bu konuda gazete spekülasyonları üzerinden yorum yapmak doğru değil" ifadelerini kullandı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI