radyobir
radyobir

"Türkiye'ye kırmızı çizgileri gösterdik"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime değinirken, Türkiye'nin faaliyetlerine karşı 'sert bir duruş sergilediğini ve kırmızı çizgileri çizdiğini' söyledi. Macron, "Ankara kelimelere değil eylemlere saygı gösteriyor" derken, Türkiye'nin son yıllarda NATO müttefiki stratejisi uygulamadığını öne sürdü.

29 Ağustos 2020 09:21 | Kategori: Dünya

Gazetecilere açıklama yapan Macron, Türkiye ile Doğu Akdeniz üzerinden yaşanan gerilime değindi. Macron, Fransa'nın yaz aylarında Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine karşı 'sert bir duruş sergilediğini ve kırmızı çizgileri çizdiğini' söyledi. Macron, Ankara "Kelimelere değil eylemlere saygı gösteriyor" dedi.

Macron'un açıklamaları şöyle:

- Mesele Akdeniz'in egemenliğine geldiğinde, fiiliyatta ve sözlerimde tutarlı olmalıyım. Size, Türklerin yalnızca bunu dikkate alıp buna saygı duyduğunu söyleyebilirim. Eğer söyledikleriniz sözde kalır ve harekete geçmezseniz... Fransa'nın bu yaz yaptığı önemliydi. Bu kırmızı çizgi politikasıdır. Suriye'de de bunu yaptım.

- Orantılıydı. Bir donanma göndermedik. Münhasır ekonomik bölgelere veya AB üyesi iki ülkenin egemenliğine saldıran bir ülke... Türkiye'nin son yıllardaki stratejisini bir NATO müttefikinin stratejisi olarak görmüyorum.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI