radyobir
radyobir

"Türkiye'yle savaşa hazırız ama istemiyoruz!.."

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Bağdat'ın Ankara'yla savaşmak istemediğini ancak buna hazır olduğunu söyledi.

02 Kasım 2016 06:36 | Kategori: Dış Politika

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "Türkiye ile savaşmak istemiyoruz ancak karşı karşıya gelmemiz halinde buna hazırız” dedi. AFP’nin haberine göre, televizyonlardan canlı yayınlanan basın toplantısında İbadi, Türkiye’nin Irak sınırındaki Silopi’ye askeri sevkiyat yapmasını değerlendirdi.

‘TÜRKİYE PARÇALANIR’

İbadi, "Irak’ın işgali, Türkiye’nin parçalanmasına neden olur. Türkiye ile savaşmak, karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Ancak karşı karşıya gelmemiz durumunda, buna hazırız. O zaman Türkiye’yi düşman olarak nitelendirir ve buna göre davranırız” diye konuştu.

Öte yandan büyük çoğunluğu Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçleri de resmi twitter hesabından Türkiye’yi tehdit etti. Paylaşılan mesajda, "Türkiye’nin Yezidi Sincar’ı herhangi bir şekilde işgali Iraklı PMU’nun (Haşdi Şabi) tüm gücüyle yüzleşecektir. PMU topraklarımızı Türkiye’ye karşı koruyacak” denildi.

DEAŞ GERİLİYOR

Bu arada Irak ordusu, DEAŞ’ın 10 Haziran 2014’te ele geçirdiği Musul kentini geri almak için 17 Ekim’de başlattığı operasyonda kentte ilerleyişini sürdürüyor. Fransız haber ajansı AFP’nin haberine göre Irak ordusuna bağlı özel eğitimli terörle mücadele timleri, kentin güneydoğusundaki Cudeytat el Mufti bölgesine girdi. Dün önce Kokceli köyünü ve kentin televizyon binasını ele geçiren Iraklı güçler ardından kentte ilerleyişini sürdürdü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI