radyobir
radyobir

"Üç Silahşor" balesi ilk kez İstanbul'da

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ''Üç Silahşor'' balesinin prömiyerini 1 Aralık akşamı gerçekleştirecek.

19 Kasım 2018 23:18 | Kategori: Kültür & Sanat

Alexandre Dumas (Père)’ nın ölümsüz eserinden bale sahnesine aktarılan ÜÇ SİLAHŞOR, Giuseppe Verdi’ nin müzikleri ile hareket buluyor.



Eserin senaryo ve koreografisi, Armağan Davran ve Volkan Ersoy’ a ait. Eserin müzik düzenlemesi ise aynı zamanda orkestrayı yönetecek olan Bujor Hoinic tarafından gerçekleştirilmiş.



Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından 2010 yılında Türkiye prömiyerini yapan eser, İstanbullu sanatseverler ile 1 Aralık Cumartesi akşamı ilk kez buluşacak.



Tarihsel romanları ve oyunlarıyla haklı bir ün kazanan Alexandre Dumas (Père) ’nın yükselişinde en önemli role sahip olan "ÜÇ SİLAHŞOR” adlı eserin konusu 16. yüzyıl Fransa’sında geçiyor. Kardinal Richelieu ve XIII. Louis saray entrikalarının, Athos, Porthos, Aramis, d’Artagnan isimli dört gözü pek şövalyenin maceralarının hayranlık verici bir akıcılıkla anlatıldığı romans tarzındaki "ÜÇ SİLAHŞOR”, yazıldığı dönemden bugüne değin değerinden hiçbir şey yitirmedi. 



Mizahi ögeler taşıyan ‘’ÜÇ SİLAHŞOR’’ ‘ da;

D’ ARTAGNAN : Erhan GÜZEL / Batur BÜKLÜ / Olcay TUNÇELİ
ATHOS : Batur BÜKLÜ / Alican GÜÇOĞLU / Can BEZİRGANOĞLU
PORTHOS : Oliver SPENCE / Can BEZİRGANOĞLU / Alican GÜÇOĞLU
ARAMIS : Mehmet N. ARKAN / Deniz ÖZAYDIN / Çağatay ÖZMEN
CONSTANCE : Büşra AY / Berfu ELMAS / M. Özde EREN
LORD BUCKINGHAM : Olcay TUNÇELİ / Çağatay ÖZMEN / Alican GÜÇOĞLU
MILADY : N. Melike KOPER / Julia HARTMANN / Gizem ATİK TUNCAY
KRALİÇE : Gizem ATİK TUNCAY / M. Özde EREN / Zeynep GÜÇOĞLU
ROCHEFORT : Ömer ERENLER / Mehmet N. ARKAN / Alican GÜÇOĞLU ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi bale sanatçıları dönüşümlü olarak dans edecekler.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI