radyobir
radyobir

"Ukrayna ordusu Bahmut'ta en eğitimli birliklerini kaybetti"

Wall Street Journal gazetesi, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin birkaç ay içinde Artyomovsk (Bahmut) bölgesinde en eğitimli birliklerini kaybettiğini yazdı.

06 Mart 2023 07:45 | Kategori: ABD

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesinin, Ukraynalı subayların açıklamalarına dayandırdığı haberinde, Rus güçlerinin son aylarda Artyomovsk yakınlarında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin en eğitimli birliklerinden birkaçını bozguna uğrattığı kaydedildi.

Yazıda, "Diğer bazı tugaylardaki subaylar, son aylarda Bahmut bölgesindeki çatışmalarda en iyi eğitimlilerden bazıları da dahil olmak üzere birkaç birliğin bozguna uğratıldığını söylüyor” ifadelerine yer verildi.

Makalede ayrıca şehrin yakınında bulunan tugayların eğitim düzeyi bakımından farklı oldukları ve her zaman birbirleriyle normal şekilde etkileşime giremeyeceği ifade edildi.

Gazeteye konuşan Ukraynalı komutanlardan biri, yeterli eğitim görmemiş gönüllülerden oluşan yakındaki bir taburun uyarıda bulunmadan kendi bölgesini terk ettiği için mevzilerin ele geçirildiğini aktardı.

Rus özel askeri şirket Wagner’in yöneticisi Yevgeniy Prigojin geçen cuma günü şirketin basın dairesi üzerinden yaptığı açıklamada Wagner Grubu savaşçılarının Artyomovsk’un neredeyse tamamını çembere aldıklarını ifade etmişti. Grubun bir mensubu ise Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin tüm lojistik ikmal ve kentten çekilme yollarının Rus topçu birliklerinin menzilinde olduğunu açıklamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI