radyobir
radyobir

"Ürdün'deki darbeyi Trump planladı"

Eski Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir, Ürdün'de meydana gelen olayların eski ABD Başkanı Donald Trump ve 'bölge ülkelerinden biri' tarafından, Kral 2. Abdullah'ın İsrail'le normalleşme konusundaki tutumuna yanıt olarak tertip edildiğini öne sürdü.

14 Nisan 2021 08:41 | Kategori: Ortadoğu

Eski Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir es-Sani, Ürdün'de geçen haftalarda meydana gelen darbe girişimine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Hamad bin Casim, yaşanan son gerilimin, eski ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail'i ima ederek 'bölge ülkelerinden biri' tarafından tertip edildiğini iddia etti.

Tel Aviv'in, İsrail'le normalleşme konusundaki tavrı nedeniyle Kral 2. Abdullah'ı devirme arzusunda olduğunu belirten eski Başbakan, "Son zamanlarda kardeş Ürdün Haşimi Krallığı'nda meydana gelen olaylar, Ürdün'de Kral 2. Abdullah liderliğindeki mevcut yönetimi değiştirmek amacıyla, eski ABD yönetiminin bazı yetkilileri ve bölge ülkelerinden biri tarafından uzun süredir planlanıyordu" dedi.

Ayrıca Ürdün'deki istiktarın Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) açısından çok önemli olduğu kaydeden Hamad bin Casim, Ürdün'deki mevcut yönetimi desteklemenin bir görev olduğunu, zira Doha'nın çıkarlarını muhafaza etmek için bölgede 'daha fazla istikrar ve güvene' ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI