radyobir
radyobir

'Uzaylılarla konuşmanın zamanı geldi'

ABD'de telsiz teleskop olanaklarını kullanarak 30 yıldan uzun bir süredir uzayın derinliklerinden gelen sinyalleri dinleyen araştırmacılar, artık 'şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyor.'

15 Şubat 2015 15:07 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Bilimi Geliştirme Vakfı'nın toplantısında konuşan Dünya Dışı Zeka Araştırması Enstitüsü (Seti) bilim insanları, şu ana kadar hiçbir sinyal alamadıklarını söyleseler de artık ‘diğer dünyalarda yaşayan zeki yaşam formlarıyla' iletişime geçilmesi gerektiğini savundu. Bununla birlikte araştırmacılara göre, Dünya'dan ‘onlara' gönderilecek mesajın ne olacağına da karar verilmesi gerekiyor.

'BELKİ BİRİLERİNİ UYANDIRMAYI BAŞARIRIZ'

Kurumun başındaki Dr Seth Shostak, "Enstitüdeki bazı araştırmacılar daha ‘aktif' olmamız gerektiğini düşünüyor. Yalnızca dinlemek ve yakınlardaki yıldızlara bir takım sinyaller göndermeye çalışmak istemiyorlar. Çünkü belki de birilerini uyandırmayı başarırsak bize cevap verirler" ifadelerini kullandı.

'UYUYAN DEVİ UYANDIRMAYALIM' UYARISI

İnsanlığın varlığının ‘bas bas bağrılmasının' tehlikeli olabileceği yorumlarına da değinen Shostak, "Pek çok insan daha aktif hale gelmemizi istemiyor, çünkü bunu tehlikeli buluyorlar. Koskoca bir ormanın içinde bağırmak gibi bir şey. Sonuçta ormanda başka neler ve kimlerin olduğunu bilmiyorsunuz. Uyandırdığımız uzaylıların gelip gezegenimizi yerle bir etmesi mezar taşımıza yazdırmak istemeyeceğimiz bir şey" dedi

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI