radyobir
radyobir

"Vahşi Orman"da sona doğru...

Fransız yetkililerin, sığınmacıların Fransa'dan İngiltere'ye geçiş güzergahında bulunan ve dünyanın koşulları en kötü sığınmacı kampları arasında yer alan Calais'deki Jungle (Vahşi Orman) sığınmacı kampını tamamen tahliye edeceklerini açıklamasının ardından sığınmacıları endişeli bir bekleyiş sardı.

17 Ekim 2016 10:14 | Kategori: Dünya

Çoğunluğu Afganistan, Sudan, Eritre, Pakistan, Irak ve Moritanya’dan gelen birçok sığınmacı için ülkelerine dönmek söz konusu bile değil. Özellikle Afgan sığınmacıların birçoğu, Taliban’la yaşadıkları sorun nedeniyle ülkelerine bir daha adım atmayacaklarını söylüyor.

Afganistanlı Abdel (fotoğrafta) için, kamp tamamen yıkılsa bile geri dönmek artık bir hayal. Jungle’ın bir zamanlar adı "David Cameron" olan ana caddesinde, bir gönüllünün bıraktığı karavanda yaşayan Abdel, "Başımıza ne gelecek, nereye gideceğiz bilmiyorum. Bizim kimsemiz yok." diyor.

Yaklaşık 5 ay önce Afganistan'dan gelen 16 yaşındaki Parviz ise Fransa’dan umudu kesmiş durumda. Genç sığınmacı, "Burası yıkıldığında bizi sığınmacı merkezlerine götüreceklerine inanmıyorum. Fransa’nın öyle bir niyeti olsa bunu çoktan yapardı. Muhtemelen kendimize yeni bir Jungle bulacağız." ifadelerini kullanıyor.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI