radyobir
radyobir

"Vekil maaşına zam yok, öğrenciye kredi var"

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Manisa mitinginde konuştu. İnce konuşmasında, "24 Haziran'dan sonra faiz düşecek demiş. O da bana güveniyor demek ki" ifadelerini kullandı.

14 Mayıs 2018 07:51 | Güncelleme :14 Mayıs 2018 08:55 | Kategori:

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, Manisa mitinginde konuştu. İnce, "Size söz, üzümün kilosu 2 doların altında olmayacak. Taban fiyat uygulamasına geçeceğiz. Mazotu 3-3,5 lira arasında vereceğiz. Çiftçinin mazotu ucuz olacak" dedi.

Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara seslenen İnce, seçildiğinde gelecek konuşan bir cumhurbaşkanı olacağını belirterek, 19 Mayıs'ta gençlik bursu, 29 Ekim'de cumhuriyet bursu olmak üniversite öğrencilerine 500'er lira vereceklerini bildirdi.

İnce, üniversite öğrencilerine verilen 475 lira bursun okul bittikten sonra 2 sene kesilmeyeceğini aktararak, her yıl 10 bin genci yurt dışına göndereceklerini, 5 yıl içinde bilgisayar mühendis sayısını on katına çıkaracaklarını dile getirdi.

İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Her yıl 10 bin gencimizi yurtdışına göndereceğiz. Orada kendilerini geliştirecekler. 5 yıl içinde bilgisayar mühendisi sayısını 10 katına çıkaracağız. Önümüzdeki 4 yıl içinde 16 yeni meslek ortaya çıkacak. Ben bu ülkenin çocuklarını geleceğe hazırlayacağım. Türkiye'de bunları yapabilmemiz için bizim enerjiye ihtiyacımız var. Rüzgar ve güneşten yararlanacağız. Güneş enerjisi potansiyeli yüzde 130. Ama yatırım yapmamız lazım. Güneş enerjisinde problem şu, depolamak zor. Bu ülkenin gençlerini bir fizik öğretmeni olarak güneş enerjisini depolayan batarya sistemini geliştirmek için ABD ise ABD'ye, Rusya ise Rusya'ya, uzaysa uzaya göndereceğim. Milletvekili maaşlarına zam yapmayacağım, öğrencilere kredi vereceğim. 

Yarın Dünya Çiftçiler Günü. AKP 2006 yılında bir kanun çıkardı. Devlet milli gelirinin yüzde 1'ini tarımı geliştirmeye harcar. 30 milyar yapıyor bu. Bunun yarısını bile vermemiş. Türkiye Cumhuriyeti çiftçisine borçludur. Cumhurbaşkanı olduğumda çiftçiye olan borcu ödeyeceğim. Çiftçi üretmezse, saman alırsın, bezelye alırsın. En fazla zeytin ağacı Manisa'da. Manisa'daki zeytin ağacı sayısı 22 milyon. Geçtiğimiz günlerde Tunus'tan zeytinyağı alıyorsun. Sırbistan'dan et alıyorsun. Bulgaristan'dan saman alıyorsun. Yazık günah. Türkiye'deki çekirdeksiz üzümün yüzde 90'ını Manisa yetiştiriyor. Size söz, üzümün kilosu 2 doların altında olmayacak. Taban fiyat uygulamasına geçeceğiz. Mazotu 3-3,5 lira arasında vereceğiz. Çiftçinin mazotu ucuz olacak. 

'DÖRDÜNCÜ KÖPRÜYÜ DE İNCE YAPAR O KOLAY İŞ, ASIL MESELE MİLLETİN GÖNLÜNDE BARIŞ KÖPRÜLERİ KURMAK'

24 Haziran'dan sonra faiz düşecek demiş. O da bana güveniyor demek ki. Sayın Erdoğan'ın projesi kanal, makina, hafriyat. Benim projem huzur. 50 sene önce yaptı Demirel birinci köprüyü. Dördüncü köprüyü de İnce gelir yapar o kolay iş. Asıl mesele milletin gönlünde barış, huzur köprüleri kurmak.

'ERDOĞAN'A ÖNERİM; ÇIRAKLIK, KALFALIK, USTALIK DÖNEMİM DEDİN, BEN DE SANA EMEKLİLİK DÖNEMİN DİYORUM'

Hakkari'de İzmir marşıyla miting yaptım. Sokakta hoş geldin demeyen bir tek Hakkarili yoktu. Türkiye'de 3B olacak. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz. Erdoğan'a önerim, çıraklık, kalfalık, ustalık dönemim dedin, ben de sana emeklilik dönemin diyorum.
Engelliler, sadece otizmli çocuklar 352 bin kişi. Bunların 21 bini eğitim alıyor. Bu aileler ne düşünüyor biliyor musunuz? Çocuğunun önce ölmesini istiyor. Ben ölürsem kim bakacak. Devlet bakacak.

'DİPLOMAM VAR YAPARIM'

Bakacaksınız, siz milletin ortalaması zenginleşmişse, geliri artmışsa, benimki de artsın. Sizinkisi artmıyorsa benimki de artmayacak. Önce sizinki sonra benim gelirim artacak. Bunu başaracağız. Öğretmenlerim, 900 bine yakın öğretmen sağ, sol yok. Bu meydanlarda Nazım Hikmet'ten şiirler okuyacağım. Mehmet Akif'ten de şiirler okuyacağım. Cumhuriyet var. Derdimiz cumhuriyet, derdimiz millet. Sözleşmeli öğretmenliğe son vereceğiz. Öğretmene performans notu verecekmiş. Size performans notu vermek isteyenlere 24 Haziran'da bir güzel performans notu verin. Aklınızdan şu soru geçiyor, 'Muharrem İnce sana oy vereceğiz de güvenemiyorum, yapabilir misin, becerebilir misin?' Diplomam var. Yaparım.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI