radyobir
radyobir

"Vize krizinde ilerleme kaydettik"

ABD ile yaşanan vize krizinin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'den açıklama geldi. Nauert, 'Türkiye ile vize görüşmeleri verimli geçti. Önemli ilerlemeler kaydettik' dedi.

20 Ekim 2017 08:11 | Güncelleme :20 Ekim 2017 08:22 | Kategori: Dış Politika

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert günlük basın toplantısında iki ülke arasında yaşanan vize kriziyle ilgili konuştu. Nauert, 'Türkiye ile vize görüşmeleri verimli geçti. Önemli ilerlemeler kaydettik' dedi. Nauert, krizin kısa sürede çözülmesini beklediğini de açıkladı.

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınmasına ilişkin de açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye'de gözaltına alınan, akademisyen, gazeteci, sivil toplum örgütü üyeleri ve aktivistlerle ilgili konuştu. Nauert, tutuklamalarda 'kanıt yetersizliği olduğunu belirtirken, bu durumdan dolayı kaygılı olduklarını dile getirdi.

Nauert, "Türkiye'de yapılan tutuklamalarla ilgili endişlerimizi Türk hükümetine defalarca ilettik" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI