radyobir
radyobir

"Yırtık Rahibe" gerçek oldu!..

ABD'de iki Katolik rahibenin çalıştıkları okuldan yaklaşık yarım milyon dolar çalarak, bu parayı Las Vegas'ta kasinoda ve tatillerde harcadıkları ortaya çıktı.

11 Aralık 2018 05:52 | Güncelleme :11 Aralık 2018 11:08 | Kategori: Dünya

Yakın arkadaş oldukları belirtilen Mary Margaret Kreuper ve Lana Chang isimli rahibeler, Los Angeles'taki St. James Katolik Okulu'nda çalışıyorlardı.

Rahibelerin 500 bin dolar (yaklaşık 2 milyon 600 bin Türk Lirası) civarındaki parayı okul ücreti, bağışlar ve diğer ödemelerden 10 yıllık süreç içerisinde çaldıkları belirtiliyor.

Los Angeles Başpiskoposluğu, paranın kayıp olduğunun rutin bir denetim sırasında fark edildiğini açıkladı.

Her iki rahibenin de bu yılın başında okuldan emekli oldukları açıklandı. Kreuper, 29 yıl boyunca okul müdürü olarak görev yaptı, Chang ise 20 yıl boyunca bu öğretmen olarak çalıştı.

Veliler ise okulun papazı Michael Meyers'in 28 Kasım'da gönderdiği mektupla olaydan haberdar oldular.

Fransız haber ajansı AFP'nin gördüğü mektupta, Kreuper ve Chang'ın okul fonlarından kişisel kullanımları için 'azımsanmayacak miktarda' para aldıkları ve Kreuper'in emekliliğinin ardından yapılan rutin bir denetim sırasında durumun fark edildiği kaydediliyor.

Meyers mektubunda, "Rahibe Mary Margaret ve rahibe Lana size durumu ve yaptıkları için hissettikleri derin pişmanlığı anlatmamı istediler. Sizden af diliyorlar ve dualarınızı bekliyorlar" ifadelerini kullanıyor.

Los Angeles Başpiskoposluğu medya ilişkileri sorumlusu Adrian Alarcon ise, olayın üstünü kapatmak istemediklerini ve şikayetçi olacaklarını söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI