radyobir
radyobir

"Zorba bir yönetimin kurulmasını engellemeye çalışıyoruz"

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, ülkede sivil yönetimin kurulması ve gelecekte zorba bir yönetimin kurulmasını engellemek için çalıştıklarını söyledi.

19 Mart 2023 06:18 | Kategori: Afrika

Egemenlik Konseyinden yapılan açıklamaya göre Burhan, ülkenin kuzeyindeki Nil Nehri eyaletinin Meravi kentinde toplu nikah merasimine katıldı.

Burhan, burada yaptığı konuşmada, "Silahlı Kuvvetlerin ve halkın desteğine ihtiyaç duyan sivil bir yönetim oluşturmak ve bu yönetimin düzeltilmesi ve doğru yoldan sapmasını engellemek ve herhangi bir zorba yönetimin kurulmasını engellemek için çalışıyoruz.” dedi.

Ordunun devletin omurgasını oluşturduğunu belirten Burhan, "Her zaman vatandaşların yanında yer alacağız." diye konuştu.

Sudan ordusunun 25 Ekim 2021'deki askeri darbesinden bu yana sivil yönetime geçilmesi amacıyla uluslararası tarafların da desteğiyle asker ve sivillerin görüşmeleri sürüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI