radyobir
radyobir

1 ARALIK'TA GELİYOR

Türkiye-Rusya Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılımıyla Aralık ayı başında Ankara'da gerçekleştirilecek.

19 Kasım 2014 14:00 | Kategori: Dış Politika

Erdoğan ve Putin dış ticarette 100 milyar dolarlık hedef için atılacak adımları belirleyecek.
Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin, ekim ayında ertelediği Türkiye ziyaretini, 1 Aralık günü gerçekleştirecek. Putin, Türkiye-Rusya Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YSDK) toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte başkanlık yapacak.
Görüşmelerde, iki ülke arasındaki 35 milyar dolarlık ticaret hacminin, engeller kaldırılarak, 2020’de 100 milyar dolara çıkarılmasının yolu açılmaya çalışılacak. Ekonomi ve enerji alanlarındaki işbirliğine öne çıkarılacağı zirvede ayrıca, Türkiye’den yaş sebze meyve ihracatıyla ilgili Rusya’da yaşanan soruna çözüm aranacak.
Enerji alanında ise Akkuyu nükleer santrali ile ilgili çalışmaların hızlandırılması üzerinde durulacak. Özellikle inşaat lisansının başvuruları, bununla ilgili saha datalarının verilmesi, ÇET sürecinin tamamlanabiliyor olması, eleman inşaatları gibi konularda uygulamaya geçilmesi için düğmeye basılacak. Toplantı öncesinde, gerek Ankara, gerekse Moskova’dan gelen mesajlar, 30 milyar doları aşan ticaret hacmini, 2020 yılına kadar 100 milyar dolara çıkarmak yönünde.
Zirvede ayrıca Suriye ve Ukrayna başta olmak üzere uluslararası ve bölgesel konular da ayrıntılı biçimde masaya yatırılacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI