radyobir
radyobir

1 aylık bebeğin ölüsünü babasına poşetle teslim ettiler

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görürken dün yaşamını yitiren adı konulmamış bir aylık kız bebeğin cenazesi poşete sarılarak babası Ahmet Başak'a teslim edildi.

27 Mart 2015 09:18 | Kategori: Yaşam

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yaşayan baba Başak, teslim aldığı kızının poşete sarılı cenazesi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne gidip, yardım istedi. Belediye görevlileri baba Başak'ın işlemlerini tamamlayarak bebeğin kentteki Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildiler. Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Kantarkaya Köyü'nde çiftçilik yapan 2 çocuk sahibi Ahmet-Songül Başak çiftinin 25 Şubat'ta Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Hastanesi'nde bir bebeği dünyaya geldi. Henüz isim vermedikleri ve sağlık sorunları olan, bağırsaklarının çalışmadığı belirtilen kız bebek, hastanede tedavi altına alınırken baba ve anne Karlıova'ya döndü. Dün aileyi arayan hastane yetkilileri, bebeğin öldüğünü ve gelip cenazesini almalarını istedi. Diyarbakır'a bugün gelen baba Ahmet Başak, yönlendirildiği morgta kendisine poşete sarılmış vaziyette verilen bebeğin cesedi teslim edilerek, defin edilmesi için belediyeye gönderildi.

Kucağında 1 aylık bebeğinin poşete sarılı cenazesi ile üniversiteden otobüs ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne gelen baba Ahmet Başak, yetkililere durumu bildirerek yardım talebinde bulundu. Kötü hava koşalları nedeniyle bebeğinin cenazesini köye götüremeyeceğini söyleyen Başak'ın hastaneden defin raporunu da eksik aldığı görüldü. Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü görevlileri Başak'a yardım edip işlemlerini tamamladı ve bebeğin cenazesi Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda defin edildi.Bebeğini toparğa veren baba Ahmet Saşak da Karlıova'ya döndü.

Sabah saatlerinde bu durum ile karşılaşan belediye yetkilileri, poşete sarılı bebek cenazesini bu halde baba ile belediyeye gönderen hastane yetkililerine tepki gösterdi. Belediye Mezarlıklar Müdürü Cevat Can, bu tür olaylarda izlenen prosedürün öncelikle Mezarlıklar Müdürlüğü'nün Alo 188 nolu hattının arandığını ve kendilerinin araç göndererek cenazeyi hastaneden aldığını söyledi. Can, çoğu zaman ise, hastanelerin bebek ölümlerinde cenazeyi ölüm raporu ile mezarlığa getirip defin işleminin yapıldığını söyledi.

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Baş Hekimi Prof.Dr.Sait Alan, cenazeleri mutlaka cenaze sahiplerine verdiklerini, söz konusu olayda da babanın çağrıldığını ve cenazenin kendisine teslim edildiğini söyledi. Alan, "Baba bizimle iletişime geçip imkanları olmadığını söylese biz kendisine yardım ederdik. Orada bir iletişimsizlik olmuş. Sadece morg görevlisi ile muhatap olmuş. Olay anlatıldığı gibi yaşanmış ise hoş olmamış. Ama bize söylense biz kendisine defin işi için yardımcı olurduk" diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI